Отидете към основна версия

10 418 5

Тежка катастрофа между ТИР и кола на пътя Русе-Бяла

  • катастрофа-
  • тир-
  • кола-
  • русе-
  • бяла

Мъж е с опасност за живота

Един човек ес опасност за живота след катастрофата между ТИР и автомобил на пътя Русе-Бяла, съобщиха от ОДМВР-Русе. Сигналът за инцидента е постъпил в 7.44 часа. Съобщено е за катастрофа в района на 9-ти километър по пътя Русе - София, на остър завой.

По първоначална информация при разминаване между ТИР „Scania” и автомобил „Suzuki”, ремаркето на товарния автомобил частично навлиза в насрещната лента, при което възниква удара. Шофьорът на „Suzuki”-то е откаран в тежко състояние от екип на ЦСМП в МБАЛ - Русе.

Колата е собственост на Регионалното управление по горите. 44-годишният й водач е отивал на работа в село Батин. ТИР-ът се е движил със скорост 90 км/ч, при разрешена 60 км/ч. За да не удари колите пред него, е ударил рязко спирачки. Ремаркето се е занесло и се е врязало в колата на Горското.

Екип на "Спешна помощ" е констатирал, че 44-годишният пострадал е с тежка травма на ръката, голяма кръвозагуба и опасност за живота. Той е откаран веднага в болницата, където е сложен на операционната маса. Има вероятност да му бъде ампутирана ръката.

На водача на ТИР-а е съставен акт от екип на ДАИ, тъй като превозното средства няма технически преглед.

Движението в участъка е преустановено, екипи на полицията регулират трафика като пренасочват леките автомобили по обходен маршрут през с. Иваново. На местопроизшествието се извършва оглед от дежурна оперативна група.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини