Отидете към основна версия

16 213 43

Обвинение за 23-годишен карал 230 км/час

  • обвинение-
  • 23-годишен-
  • 230 км/час-
  • карал-
  • поликраище

Районна прокуратура-Горна Оряховица повдигна обвинение на 23-годишен мъж за хулиганство във връзка с разпространен по интернет и медиите клип показващ водач на МПС управляващ в нарушение на закона демонстративно автомобил с превишена скорост - 230 км. в час, съобщиха от прокуратурата.

Тази сутрин по Нова телевизия е излъчен видеоматериал, на който ясно се вижда скоростта, с която той шофира, както и това, че шофьорът показва среден пръст. Видеото е качено в интернет. Палко по-късно през деня от МВР съобщиха, че младият мъж вече е задържан. Той е от село Поликраище. 

От полицията поясниха, че се проверяват още двама души, за които се предполага, че са съпричастни. Направена е справка за предишни нарушения, и е установено, че от 2012 г. досега са му съставени четири наказателния постановления и са му наложени 13 глоби по фиш. По информация на телевизията 23-годишният мъж работи като таксиметров шофьор.

В резултат на проведените действия по разследването прокуратурата повдигна обвинение на мъжа за това, че през месец септември 2015 г. в района на с. Поликраище извършил непристойни действия, които грубо нарушават обществения ред и изразяват явно неуважение към обществото - управлявал в нарушение на закона демонстративно автомобил с превишена скорост, показал циничен жест със среден пръст и осигурил публикуването на записа на тези действия в интернет.

Деянието се определя като извършено с изключителна дързост и представлява престъпление. Работата по случая продължава.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини