Отидете към основна версия

1 318 5

Разбиха домашна лаборатория за канабис

  • разбиха-
  • домашна-
  • лаборатория-
  • канабис

За срок до 24 часа е задържан 25-годишният мъж, отглеждал наркотичните растения

Домашна лаборатория за канабис разкриха криминалисти при операция в Сливен, съобщиха от МВР.

Два случая на отглеждане на канабис в домашни условия са установени при операция на служители от РУ - Сливен. Акцията за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера под ръководството на Сливенската районна прокуратура. В хода й, в жилище, обитавано от 25-годишен мъж, полицейските служители открили помещение, обособено като лаборатория за отглеждане на канабис - с изградена ел. инсталация и осигурени подходящо осветление и вентилация.

Иззети са четири засадени наркотични растения. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, срещу него е образувано досъдебно производство.

В рамките на операцията, криминалисти установили и засети в двора на частен имот в квартал “Клуцохор” пет растения от рода на конопа. При направения полеви тест те реагирали на канабис. Растенията са иззети, а по случая е образувана проверка.

Спецакциите срещу производството и разпространението на наркотици на територията на Сливен продължават. Засилено полицейско присъствие и проверки има в районите на паркинги, училища, паркове, заведения и игрални зали.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини