Отидете към основна версия

9 316 14

Мъж преби до смърт жена си

  • побой-
  • жена-
  • мъж

34-годишна жена от Плевен се бори за живота си, след като е била жестоко пребита от мъжа, с когото живее на семейни начала, съобщиха от прокуратурата.

Побоят е извършен на 9 март, като пострадалата 34-годишна жена е намерена в в изключително тежко състояние от полицейски патрул в апартамент в ж.к. „Сторгозия“, който е бил изпратен на адреса по сигнал.

Пострадалата е имала множество наранявания по лицето и тялото. Тя е била в неадекватно състояние, трудно подвижна и не е можела до говори. Екип на Спешна помощ е транспортирал пребитата в УМБАЛ – Плевен с опасност за живота, където незабавно и е била извършена спешна операция.

За инцидента е уведомен дежурен прокурор от Районната прокуратура в Плевен. В хода на образуваното досъдебно производство е извършено претърсване на друг имот, стопанисван от обвиняемия Благовест, при което разследващите са установили и иззели 160 саксии с марихуана.

Предстои срещу бияча да бъде повдигнато обвинение и за отглеждането на растенията.

Прокуратурата ще внесе в Районния съд в Плевен искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража“ на обвиняемия.

Разследването по досъдебното производство продължава. 43-годишният Благовест К. е привлечен като обвиняем от Районната прокуратура в Плевен за причиняване на средна телесна повреда, като по закон наказанието е до 5 години затвор.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини