Отидете към основна версия

8 439 1

Супер оранжерия с канабис в мазе на частна фирма (Видео)

  • канабис-
  • оранжерия-
  • мазе-
  • марихуана
Снимки: МВР

Оранжерия за отглеждане на канабис, изградена в подземие на частна фирма, е разкрита от служители на ОДМВР-Шумен, съобщиха от полицията. Сградата в гр.Нови пазар се ползвала от шивашка фирма. За общодържавно издирване са обявени двама мъже, съпричастни към престъплението.

Спецоперацията е реализирана след близо едномесечни активни оперативно-издирвателни действия под ръководството на Окръжна прокуратура.

След получените данни служителите на областната дирекция атакували сграда на шивашка фирма в Нови пазар. В склад за платове те забелязали малко помещение, в което имало две електрически табла – едното от тях се оказало бутафарно. След като отвили болтовете му, то се отворило като врата и пред разследващите се открил вход с метална стълба. Тя ги отвела до помещение на три метра под нивото на склада.

Подземието - на обща площ 50 квадратни метра, било с фоайе и четири стаи. В три от тях криминалистите попаднали на модерна оранжерия – в 550 саксии се отглеждал канабис, в други 10 - растението било достигнало до опредена височина, а в две опаковки имало покълнали семена. Пак там те открили три чувала с над 5 кг суха листна маса, реагирала при наркотеста на канабис.

Помещенията били модерно оборудвани, топлинно и хидро изолирани, подът бил покрит с водоустойчив шперплат, във всяко от тях датчици измервали температурата и влажността. Изградена била и вентилационна система

с монтирани въздушни филтри във всяка стая, като пред тръбата, която отвеждала въздуха от помещенията било поставено външно тяло на климатик. В трите помещения имало по 12  осветително нагревателни тела и апаратура за автоматичното им включване и изключване. Изградена била и поливна инсталация за капково напояване на всяка саксия.

Използвани са и нагревателни уреди – електрически печки и вентилатори. Във фоайето били разположени сита за сушене и машина за приготвяне на фураж, по която са открити остатъци от канабис. Пак оттам били иззети различно количество торове и препарати.

Последвало претърсване и на офиса на фирмата, където били намерени малки количества марихуана, компютърна конфигурация и тефтери. По първоначални данни, иззетата дрога е с много високо качество и цената на килограм от нея се пласира от 12 000 до 15 000 лева.

Проведени са разпити на свидетели, включително и пред съдия от Окръжния съд в Шумен. Двама мъже са обявени за общодържавно издирване.

Образувано е досъдебно производство по чл. 354 А, ал.2 от НК и работата по случая продължава.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини