Last news in Fakti

9 Декември, 2011 13:09 8 357 1

Супер оранжерия с канабис в мазе на частна фирма (Видео)

  • канабис-
  • оранжерия-
  • мазе-
  • марихуана
Супер оранжерия с канабис в мазе на частна фирма (Видео) - 1
Снимки: МВР

Оранжерия за отглеждане на канабис, изградена в подземие на частна фирма, е разкрита от служители на ОДМВР-Шумен, съобщиха от полицията. Сградата в гр.Нови пазар се ползвала от шивашка фирма. За общодържавно издирване са обявени двама мъже, съпричастни към престъплението.

Спецоперацията е реализирана след близо едномесечни активни оперативно-издирвателни действия под ръководството на Окръжна прокуратура.

След получените данни служителите на областната дирекция атакували сграда на шивашка фирма в Нови пазар. В склад за платове те забелязали малко помещение, в което имало две електрически табла – едното от тях се оказало бутафарно. След като отвили болтовете му, то се отворило като врата и пред разследващите се открил вход с метална стълба. Тя ги отвела до помещение на три метра под нивото на склада.

Подземието - на обща площ 50 квадратни метра, било с фоайе и четири стаи. В три от тях криминалистите попаднали на модерна оранжерия – в 550 саксии се отглеждал канабис, в други 10 - растението било достигнало до опредена височина, а в две опаковки имало покълнали семена. Пак там те открили три чувала с над 5 кг суха листна маса, реагирала при наркотеста на канабис.

Помещенията били модерно оборудвани, топлинно и хидро изолирани, подът бил покрит с водоустойчив шперплат, във всяко от тях датчици измервали температурата и влажността. Изградена била и вентилационна система

с монтирани въздушни филтри във всяка стая, като пред тръбата, която отвеждала въздуха от помещенията било поставено външно тяло на климатик. В трите помещения имало по 12  осветително нагревателни тела и апаратура за автоматичното им включване и изключване. Изградена била и поливна инсталация за капково напояване на всяка саксия.

Използвани са и нагревателни уреди – електрически печки и вентилатори. Във фоайето били разположени сита за сушене и машина за приготвяне на фураж, по която са открити остатъци от канабис. Пак оттам били иззети различно количество торове и препарати.

Последвало претърсване и на офиса на фирмата, където били намерени малки количества марихуана, компютърна конфигурация и тефтери. По първоначални данни, иззетата дрога е с много високо качество и цената на килограм от нея се пласира от 12 000 до 15 000 лева.

Проведени са разпити на свидетели, включително и пред съдия от Окръжния съд в Шумен. Двама мъже са обявени за общодържавно издирване.

Образувано е досъдебно производство по чл. 354 А, ал.2 от НК и работата по случая продължава.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пръдлюу

    0 0 Отговор
    "българи в повече"

    дали случката описана по горе не е реалноста на повечето българи...
    защо се е стигнало до това положение...
    защо са им трябвали някакви си пари на тези професионалисти в този бранш...
    ако 10 клиента не харесат продукта им ...изчезват от пазара...конкуренцията ги поглъща...
    власта, институцийте ако не са одобрени от десет човека...напротив ще си вземат колкото си искат за да унищожат конкуренцията...

    какво да правят хората - подсъдими днес - вчера добри родители,приятели, граждани ...
    как мислите са стигнали до този компромис със себе си...
    как се плащат осигуровки...заплати...
    не може постоянно да се самоограничава човек...
    пълна лудница 2...
    Ной...мой свой твой...ако не плащаш...идват...
    все ще намерят неуредици,глоба - защо...не може ли препоръки,облекчения и стимули...
    погледнете отруденият българин - цял живот работи и бай ганюу да му сложи отценка за трудът с туба възелин подарък
    бялото е черно а черното бяло в българия...
    излезте в европа за месец два и елате - шокирани ще останете...
    навсякъде ограничения - как се стига от а до б с ограничения (в града да)- 40км - 50км - може би с такава скорост се работи в парламент...правителство...но по приходи да са с 430км. в час президент като отива и се връща от посещения в бг. спазва ли тези правила...другите юнаци от избранниците...самите работещи в тази система...
    давайте пример преди да искате от "другите" - достойните български души плащащи вашият стандарт и търпеливо надявайки се че кандидатстващите за власт с натрупаните знания няма да продадът душите си за салам и пет лева...а ще създадът една цветуща България с нейнете малко но разумно ползвани богатства - природни, изкопаеми, водни, въздушни, слънчеви, умственни...
    радвам се че живея в навечерието на 2012година - на първи ред в "театъра" на промените съм...
    пиша с надежда ...
    на прага на новата година ...
    всяка свещ в новогодищната нощ да стопли и най-студените сърце, душа, ум...