Отидете към основна версия

2 341 4

Измамник взе почти 30 000 евро от дете

  • измамник-
  • полиция-
  • дете-
  • бургас

28 700 евро, отнети от непълнолетно момиче от Царево чрез телефонна измама по класическия механизъм „оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници”, са върнати в резултат на блестяща акция на служителите от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и РУ – Царево, заяви на брифинг днес старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР - Бургас.

Момичето повярвало на чутото по домашния телефон сутринта на 27 юли, когато мъж, представил се за полицейски служител съобщил, че заедно с телевизионен екип са по петите на ало измамници и за да бъдат задържани детето бързо трябва да предостави всички налични в дома на семейството пари, които впоследствие щели да бъдат върнати. Момичето изпълнило заръката и поставило 28 700 евро в плик, който хвърлило през терасата на жилището. Малко по-късно се обадило на родителите си и разказало, че „съдействало за ареста на ало измамници”. Близките й веднага разбрали, че детето е попаднало в клопка и сигнализирали на полицията.

За кратко време са извършени сериозен по обем действия и няколко часа по-късно е задържан извършителят на измамата – 32-годишен бургазлия С.М., известен на органите на реда, осъждан шест пъти за различни престъпления, последно - с условна присъда за закана за убийство и средна телесна повреда.

По данни на старши комисар Калоянов сумата, получена от телефонната измама, била укрита старателно на два адреса в Бургас, но след задържането на С.М. е възстановена изцяло на семейството.

Дни след задържането на 32-годишния бургазлия прокуратурата му е повдигнала обвинение, след постигнато споразумение, той е получил 10 месеца затвор при „общ режим”, като ще изтърпи и условните присъди по другите престъпления, уточни зам. апелативният прокурор Йовита Григорова. Според нея, това е една от най-големите телефонни измами, извършвани на територията на Бургаска област и е пример за бързата реакция на полицията и прокуратурата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини