Отидете към основна версия

9 868 7

Хванаха Белия и Кумата маскирани да обират къща

  • обир-
  • бургас-
  • белия-
  • кумата

Двама оборотни крадци бяха хванати „по бели гащи“, след като решиха да атакуват посред бял ден къща в кв. „Сарафово“. Бдителни съседи обаче забелязали какво се случва и веднага сигнализирали в полицията, пише "Флагман".

Пристигналите за броени минути служители на Пето РУ заварили в двора да се разхожда мъж с маска на лицето. Щом видял ченгетата, крадецът веднага си плюл на петите. Той изхвърлил в съседния двор връхната си дреха, две текстилни ръкавици и маската. И това не помогнало на апаша, който е задържан след кратко преследване.

Оказало се, че арестуваният Мартин Р., по прякор Кумата, е стар познайник на органите на реда.

23-годишният бургазлия има криминални прояви и за други подобни престъпления. Докато гонили по улиците Кумата, ченгетата забелязали още един бягащ мъж. Те закопчали и него, като се оказало, че и той е криминално проявен.

27-годишният бургазлия е Толиан Д., по прякор Белия, който бил съучастник на Мартин.

При направения личен обиск в Кумата са открити златни обеци, откраднати от къщата в кв. "Сарафово". Разследващите разкрили, че крадците проникнали в имота, след като разбили врата към кухнята, разположена на първия етаж.

Те задигнали от дома на 57-годишна бургазлийка: лаптоп, златни обеци, куфар с прибори за хранене и няколко парфюми.

В близост до къщата в Сарафово е открит лек автомобил "Фолксваген Поло" с бургаска регистрация, в който са намерени и иззети отвертка, дистанционно за телевизор, мобилен телефон и ножици за рязане на метал.

Двамата бургазлии са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на мъжете продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини