Last news in Fakti

29 Септември, 2017 09:48 9 859 7

Хванаха Белия и Кумата маскирани да обират къща

  • обир-
  • бургас-
  • белия-
  • кумата

Двама оборотни крадци бяха хванати „по бели гащи“, след като решиха да атакуват посред бял ден къща в кв. „Сарафово“. Бдителни съседи обаче забелязали какво се случва и веднага сигнализирали в полицията, пише "Флагман".

Пристигналите за броени минути служители на Пето РУ заварили в двора да се разхожда мъж с маска на лицето. Щом видял ченгетата, крадецът веднага си плюл на петите. Той изхвърлил в съседния двор връхната си дреха, две текстилни ръкавици и маската. И това не помогнало на апаша, който е задържан след кратко преследване.

Оказало се, че арестуваният Мартин Р., по прякор Кумата, е стар познайник на органите на реда.

23-годишният бургазлия има криминални прояви и за други подобни престъпления. Докато гонили по улиците Кумата, ченгетата забелязали още един бягащ мъж. Те закопчали и него, като се оказало, че и той е криминално проявен.

27-годишният бургазлия е Толиан Д., по прякор Белия, който бил съучастник на Мартин.

При направения личен обиск в Кумата са открити златни обеци, откраднати от къщата в кв. "Сарафово". Разследващите разкрили, че крадците проникнали в имота, след като разбили врата към кухнята, разположена на първия етаж.

Те задигнали от дома на 57-годишна бургазлийка: лаптоп, златни обеци, куфар с прибори за хранене и няколко парфюми.

В близост до къщата в Сарафово е открит лек автомобил "Фолксваген Поло" с бургаска регистрация, в който са намерени и иззети отвертка, дистанционно за телевизор, мобилен телефон и ножици за рязане на метал.

Двамата бургазлии са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на мъжете продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 моя страна моя България

    49 1 Отговор
    Ми ай честито, и да не забравите да ги пуснете после
  • 2 Явертъуиоп

    34 2 Отговор
    24 часа и ги пускат. И така, до края на света.
  • 3 Иван

    52 2 Отговор
    Кокошкари... в понеделник са пак на улицата. Да се молят да не попаднат на няко стар авджия или военен, че тогава вече действително ще има справедливост
  • 4 Някой

    19 3 Отговор
    Еми ще ги пуснат то вече няма място по затворите, а и държавата е бедна , няма с какво да ги хранят там. Издръжката на един затворник е 1000 лв. А детските за едно дете е 35 лв. Месечно
  • 5 Ганстер

    0 3 Отговор
    Ко? Не!
  • 6 незнайко

    1 0 Отговор
    Вещите дали си ги е получила потърпевшата ??? Много рядко дават това сведение !!!
  • 7 Stefko 88

    1 0 Отговор
    Затова трябва като в щатите затворите да станат ЧАСТНИ. Да има сметка от дълги присъди и повече затворници. Тогава тия двамцата ще си помислят добре дали да обират бабите или да си потърсят работа. Помислете реално хора , това работи не е противозаконно и е приложимо.