Отидете към основна версия

2 676 8

Задържаха индийци, нападнали пловдивски полицаи

  • индийци-
  • нападение-
  • полицаи

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа по бързо производство двама индийски граждани за хулиганство.

34-годишните Кулжит С. и Амандиип С. са обвинени, че са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които се отличават с изключителен цинизъм и дързост, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Срещу Амандиип е повдигнато и обвинение и за причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган.

До момента е установено, че на 2 януари, в централната част на града, двамата чужденци извършили хулигански действия, за което бил подаден сигнал на тел. 112. На място пристигнал дежурен екип на полицията и при опит да бъде задържан, Амандиип нанесъл телесна повреда на един от служителите, като го ударил в ръката и крака.

Двамата индийци били отведени в 4 РУ на МВР-Пловдив, където продължили да буйстват, като блъскали вратата на арестното помещение и отправили обиди към служителите на МВР.

Те са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Разследването по случая продължава, назначени са експертизи.

Установено е, че обвиняемият Кулжит С. е постоянно пребиваващ в България, а обвиняемият Амандиип С. е индийски гражданин с документ за самоличност, издаден от Германия, уточниха от прокуратурата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини