Отидете към основна версия

2 948 5

Наказания за самоубийството на Стойчо Стоев?

  • мирослава николова-
  • гдбоп-
  • мвр-
  • станимир флоров-
  • перник
Снимка: БГНЕС

Може да има наказания за спецполицаите, които допуснаха единият задържан за убийството на Мирослава от Перник да се самоубие. Това става ясно от думите на главен комисар Флоров, директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) в предаването „Директно Карбовски“ на Нова телевизия.

Часове след ареста си Стойчо Стоев, който признал, че знае къде е скрито тялото на Мирослава, се застреля в присъствието на полицаи.

„До момента, когато се случи това, което никой не е искал да се случи, когато той беше изпуснат от контрол от колегите в Перник при извършването на действията по разследване. Но като всеки един човек, ние не сме роботи, не сме машини, допускаме грешка и трябва да отчитаме, че тази грешка е допусната вследствие на напрежението, в средата и в условията, в които са работили тези хора“, коментира Флоров. Той  не коментира дали мъжът е издърпал служебното оръжие на полицаи или е криел свое оръжие в тоалетната, каквито версии има.

„Мисля, че от това, което установихме от самия разказ на единия от извършителите, сме почти наполовина наясно какво точно се е случило в тези два месеца“, заяви Флоров за случая, който разтресе страната.

„Не сме спрели. Продължаваме да работим и ще положим максимално усилие да разплетем случая докрай“, заяви Флоров. Той коментира, че случаят е започнал да се преиначава от хора, които „не са наясно и, чули-недочули, започват да коментират неща, които според мен не са реални“,  накърнявайки реномето на МВР.

„В такива случаи ние винаги търсим съдействието на семейството“, отговори той на критиките, че разследващите не са проявили нужното внимание към близките на изчезналото момиче и са се забавили твърде много. 

„Те са недоволни, защото, като всеки един човек, когато има проблем, иска да му се реши като с магическа пръчка“, отсече Флоров. За второто обвинение изтъкна: „При положение, че извършителите са много малко като брой и са хора, които не са пряко известни, не са попадали пряко в полезрението на МВР, нормално е един човек, когато извърши престъпление, след това да се свие в себе си и това престъпление по никакъв начин да не покаже, че го е извършил“.

Флоров определи като „абсолютни аматьори“ похитителите на Мирослава, тъй като нямали нужната организация да държат в плен някого в продължение на два месеца.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини