Отидете към основна версия

3 090 12

Условна присъда за убийство

  • темида-
  • убийство-
  • велико търново

Извършителят е от известна фамилия

Окръжният съд във Велико Търново постанови 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок за сина на преподавателска фамилия, който причинил смъртта на мъж без причина. Магистратите в петък отредиха още Любомир Дерменджиев да плати 100 000 лева кръвнина на зачернената майка на жертвата, както и разноски по делото от 4500 лева, съобщава в. "Борба".

20-годишният студент в София, син на преподавателско семейство, бе изправен пред Темида по обвинение на Окръжната прокуратура в старата столица. Според обвинението младежът нанесъл удар с юмрук в главата, който повалил Христомир Владимиров на земята и му причинил тежка черепно-мозъчна травма. Двадесет дни по-късно пострадалият издъхнал във великотърновската болница, като през цялото време е бил в кома. Деянието бе квалифицирано от държавното обвинение като „причиняване на смърт по непредпазливост“. Драмата се разиграва на 5 януари 2017 г. Беднякът Христомир Владимиров бил нападнат край дома си на ул. „Венета Ботева“ във Велико Търново. По това време 48-годишният мъж разхождал двете си кучета.

Група младежи го помислили за циганин и се нахвърлили върху него, а един от тях го пребил жестоко. Христомир в продължение на 20 дни бил в кома. Поради болест мъжът живеел в крайна бедност с майка си Рени Ненова. За делото като граждански ищец 70-годишната жена получи безплатна адвокатска помощ от колегията в старата столица.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини