Отидете към основна версия

9 022 8

Осъдиха Бабата, убил поморийски наркобос

  • димитър димитров-бабата-
  • иван попов-
  • убийство

35-годишният помориец Димитър Димитров-Бабата, който разстреля местния наркобос Иван Попов, известен с прякора "Костов", ще лежи четири години в затвора. До това се стигна, след като Апелативният съд в Бургас потвърди вчера присъдата, която издаде Окръжната инстанция.

Убиецът ще трябва да заплати на семейството на жертвата и 100 000 лева кръвнина, постановиха бургаските магистрати, пише "Монитор".

Кървавата екзекуция стана през ноември 2015-та година пред поморийския ресторант "Омара" и е била записана от охранителните видеокамери. По време на процеса стана ясно, че килър и жертва са играли години в един отбор и са били близки приятели.

През лятото на 2015-та година обаче отношенията им се влошили рязко, след като Бабата решил да се еманципира и да се отдели от боса Костов. Броени дни преди кървавото убийство, Бабата е бил заклеймен като предател, а бившия му шеф няколко пъти му пращал хора да го сплашат. Самият той му звънял по телефона и му заявил директно: "Внимавай много! Аз съм шефът на "Фирмата"!"

В деня преди убийството Костов нападнал с гумен чук Димитров и го пребил на публично място, пред свидетели.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини