Отидете към основна версия

3 920 12

Масажист окрал Райна Кабаиванска

  • райна кабаиванска-
  • масажист-
  • обир

Най-прочутата ни оперна прима Райна Кабаиванска станала жертва на подла схема, измислена и осъществена от нейния личен масажист. Наглият престъпник изнасял ценности от дома на дивата в продължение на половин година, а тя и съпругът ѝ не подозирали нищо.

Масажистът обмислял пъкления си план месеци наред, през които се опитвал да се сближи с Райна и мъжа ѝ, като се държал уважително и изискано, докато им правел масажи. Те оценили старанието и уменията му подобаващо и започнали да го викат все по-често в дома си. Крадецът се надявал точно на такова развитие и използвал моменти, в които оперната прима се подготвяла за процедура, за да краде картините от стените на жилището ѝ, пише "Ретро".

При всяко от посещенията задигал поне по една творба, докато Кабаиванска не забелязала, че апартаментът ѝ се оголва. Първоначално помислила, че прислужниците ѝ са дали произведенията за почистване, но след като забелязала, че със седмици не се появяват отново, се усъмнила, че става дума за обир. Тъй като вече се била сближила с личния си масажист, той изобщо не попаднал сред заподозрените и тя подала сигнал в полицията, без да насочва служителите на реда към определен човек. Райна и мъжът ѝ обитавали просторен апартамент в центъра на Модена, Италия, в който полицията инсталирала камери, за да изхваща крадеца.

На един от записите от следващите дни ясно се видяло как масажистът прави опит да отмъкне поредна ценност, а арестът му бил незабавен. След обиск на неговия дом полицаите открили вътре повече от 90 картини, като голяма част от тях принадлежали именно на българската звезда. Неприятната случка принудила Кабаиванска да въведе нов ред в дома си и се наложило да освободи всичките си слугини. Сега вече ѝ се налагало да се занимава със задълженията на домакиня, да готви и да чисти, но поне мъжът ѝ Франко не бил претенциозен към храната, в чието приготвяне тя не била факир.

Това е втори обир, на който Кабаиванска станала жертва в рамките на само година и половина. В края на 2016-а непознати влезли с взлом в апартамента ѝ в нейно отсъствие и ошушкали напълно сейфа, в който съхранявала най-ценните си предмети и бижута. Всички те били купувани или получавани под формата на подаръци от високопоставени лица през годините и имали не само висока парична, но и колекционерска стойност. Тогава полицаите оценили щетите на над 200 хиляди евро, но вещите ѝ така и не били открити и върнати.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини