17 Март, 2018 17:01 3 899 12

Масажист окрал Райна Кабаиванска

  • райна кабаиванска-
  • масажист-
  • обир

Най-прочутата ни оперна прима Райна Кабаиванска станала жертва на подла схема, измислена и осъществена от нейния личен масажист. Наглият престъпник изнасял ценности от дома на дивата в продължение на половин година, а тя и съпругът ѝ не подозирали нищо.

Масажистът обмислял пъкления си план месеци наред, през които се опитвал да се сближи с Райна и мъжа ѝ, като се държал уважително и изискано, докато им правел масажи. Те оценили старанието и уменията му подобаващо и започнали да го викат все по-често в дома си. Крадецът се надявал точно на такова развитие и използвал моменти, в които оперната прима се подготвяла за процедура, за да краде картините от стените на жилището ѝ, пише "Ретро".

При всяко от посещенията задигал поне по една творба, докато Кабаиванска не забелязала, че апартаментът ѝ се оголва. Първоначално помислила, че прислужниците ѝ са дали произведенията за почистване, но след като забелязала, че със седмици не се появяват отново, се усъмнила, че става дума за обир. Тъй като вече се била сближила с личния си масажист, той изобщо не попаднал сред заподозрените и тя подала сигнал в полицията, без да насочва служителите на реда към определен човек. Райна и мъжът ѝ обитавали просторен апартамент в центъра на Модена, Италия, в който полицията инсталирала камери, за да изхваща крадеца.

На един от записите от следващите дни ясно се видяло как масажистът прави опит да отмъкне поредна ценност, а арестът му бил незабавен. След обиск на неговия дом полицаите открили вътре повече от 90 картини, като голяма част от тях принадлежали именно на българската звезда. Неприятната случка принудила Кабаиванска да въведе нов ред в дома си и се наложило да освободи всичките си слугини. Сега вече ѝ се налагало да се занимава със задълженията на домакиня, да готви и да чисти, но поне мъжът ѝ Франко не бил претенциозен към храната, в чието приготвяне тя не била факир.

Това е втори обир, на който Кабаиванска станала жертва в рамките на само година и половина. В края на 2016-а непознати влезли с взлом в апартамента ѝ в нейно отсъствие и ошушкали напълно сейфа, в който съхранявала най-ценните си предмети и бижута. Всички те били купувани или получавани под формата на подаръци от високопоставени лица през годините и имали не само висока парична, но и колекционерска стойност. Тогава полицаите оценили щетите на над 200 хиляди евро, но вещите ѝ така и не били открити и върнати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 маестрото

    13 1 Отговор
    Има нещо което не е У ред. В какво жилище живее тази че не е видяла липсата на 90 картини ????!!!! Да не живее в Ермитажа или в Лувъра където да има хиляди картини ?Хайде дори и постепенно да и изчезват картини пак се забелязва но само те си знаят !
  • 2 САП

    7 1 Отговор
    Все пак жената е на 83 години.

    Така, че не се чуди много много
  • 3 зомби килър

    7 7 Отговор
    Хич не я жалете,масажист викала,май друго е викала ама айде.
  • 4 Орнела мути

    6 0 Отговор
    ""Публикувано във факти.бг: , за да изхваща крадеца"" от къде ги измисляте тези нови думи?И никой ли грамотен редактор не чете нещата който се публикуват !!! Срам е да си журналист без грамотен Български език ! ! !
  • 5 Кака Гинка

    3 0 Отговор
    Очевидно е че не сте наясно с подробностите околко случая и се е наложило да си ги доизмисляте,ама хич не ви бива в писането на криминални сюжети! Дано е вярно поне това,че са ИЗхванали крадеца...
  • 6 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Гюрултията е, че е г-жа Р.Кабаиванска!?!? Нямам нищо против нея - шапка и свалям за всичко, което е сторила през живота си в полза роду.
    А че ежедневно и "еженощно" биван грабени и малтретирани стотици български стари хора по милата Родина - тях "кучета ги яли". Така де - само тежат на Осигуряването !! Кой с 200, кой с 250 лева.........месечно. Ама тежестта си е тежест !!
  • 7 незнайко

    0 0 Отговор
    Когато имаш в излишък така се получава ! Тази жена не знае какво има в къщи защото само пее ! Прислуга, масажист, личен (частен) лекар, готвач са хората които знаят, какво има в тази къща !!! Не я съжалявам.
  • 8 GOST

    1 0 Отговор
    Това не е вярно. След като през 2016 писаха подобно нещо аз я питах, тя каза че е лъжа. Но жената е над нещата.
  • 9 ЩСП

    0 0 Отговор
    Това не е вярно. След като през 2016 писаха подобно нещо аз я питах, тя каза че няма такова нещо. .
  • 10 ЩСП

    0 0 Отговор
    Това не е вярно. След като през 2016 писаха подобно нещо аз я питах, тя каза че няма такова нещо. .
  • 11 Марков

    0 0 Отговор
    Това не е вярно. След като през 2016 писаха подобно нещо аз я питах, тя каза че няма такова нещо. .
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.