Отидете към основна версия

1 752 6

Условна присъда за пиян, ранил жена и деца

  • условна присъда-
  • пиян-
  • катастрофа

Пиян шофьор, катастрофирал в дърво и ранил две деца, бе изправен на подсъдимата скамейка, съобщи "Булнюз". От безумните му действия по-сериозно е пострадало едно от децата.

Случката се разиграла на 29 юли миналата година, но условната присъда на 45-годишния Г.В.П. бе постановена едва преди дни в районния съд в Бяла Слатина. Мъжът сключил споразумение с държавното обвинение и се признал за виновен.

От документите по делото става ясно, че на фаталната дата джигитът юркал „Форд Фокус“ по улиците в село Търнак солидно почерпен. В колата имало две малки деца и 44-годишна пътничка. Към 20.30 часа мъжът, който е родом от Кнежа, внезапно излязъл вляво извън платното за движение, блъскайки последователно указателна табела и дърво.

В резултат на удара пострадала 10-годишната В.Е., която получила фрактура на дясната бедрена кост. Охлузвания получили и 44-годишната Б.Д. и К.В. на 9 години. След катастрофата шофьорът бил тестван с дрегер от пристигналите на мястото униформени, като уредът отчел 1.75 промила алкохол в издишания въздух. Освен, че е бил пиян, мъжът бил осъждан и реабилитиран, а също и неправоспособен.

Наказанието на джигита е 6 месеца затвор условно и разноските по делото в размер на близо 600 лева.
Определението е окончателно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини