Отидете към основна версия

42 418 23

Да обереш шефа и да се прибереш в София с такси за 500 лева

  • кражба-
  • приморско-
  • тийнейджъри

Жена подслони тийнейджъри, работещи за нея в Приморско, те ѝ задигнаха 16 500 лева

Полицията задържа момче и момиче от София, обрали работодателката си в Приморско и избягали обратно в столицата. Тийнейджърите откраднали 16 500 лева от 28-годишната жена, след като тя ги приютила в дома си, докато си намерят квартира.

Извършителите са привлечени в качеството си на обвиняеми и вече са с присъди, след като са сключили споразумение с Царевската районна прокуратура. Задържаните - 17-годишната Е.Б. и 18-годишния Н.Т., и двамата от София, пристигнали в Приморско на 6 юли с идеята да започнат работа в търговски складове в града, обслужвани от 28-годишната бургазлийка. Докато се устроят на квартира, работодателката ги настанила в дома си, разположен на ул. "Албатрос" в Приморско, като рано сутринта на 7 юли бургазлийката констатирала, че от дамската ѝ чанта е открадната сумата от 16 500 лв. (оборотни пари).

Своевременно алармирала полицейските служители от Районно управление – Приморско, които съвместно със служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас стартирали незабавни оперативно-издирвателни мероприятия. Констатирано е, че след кражбата двамата софиянци отпътували от Приморско с наето от тях такси, заплащайки на водача му сумата от 500 лв.

Двамата хлапаци са се укрили в частна къща, разположена на софийската улица "Мими Благоева". Те са задържани, а открадната от тях сума е намерена и иззета.

След това Е.Б. и Н.Т. са върнати обратно до районното управление в Приморско, където са привлечени в качеството им на обвиняеми. Младежите сключили споразумение с Царевската районна прокуратура, съгласно което на 17-годишната Е.Б. е наложено наказание 3 месеца условно лишаване от свобода с 2 години изпитателен срок, а на Н.Т. - 10 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

Споразумението е одобрено от Районен съд – Царево.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини