Отидете към основна версия

2 563 15

Осъдиха непълнолетна, биела сина си и го пускала нощем гол извън дома

  • петрич-
  • непълнолетка-
  • майка-
  • насилие-
  • дете

Присъдата на майката е 8-месечна пробация и 100 часа общественополезен труд

Илюстративна снимка, Shutterstock

Непълнолетна майка, която биела сина си и го пускала гол късно вечер по улиците, беше осъдена от Районния съд в Петрич на пробация за неполагане на достатъчно родителски грижи.

На 28 октомври м.г., около 17:30 часа, в дома си А. Д. нанесла побой над малолетния си син Ю. Д. като му причинила лека телесна повреда – мозъчно сътресение и мекотъканни увреждания, довели до временно разстройство на здравето на детето.

От август до октомври 2018 г. пък майката оставяла често невръстното си дете без надзор и достатъчно грижа. Тя оставяла сина си сам, а и гол извън къщата след полунощ, системно го биела, когато не казвал за физиологическите си нужди.

За тези провинения младата майка беше изправена пред съда, където тя призна вината си получи наказание пробация, като в продължение на 8 месеца трябва да се среща два пъти седмично с пробационен служител. Осъдена е още и на 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото, както и на "обществено порицание". Майката ще трябва да плати и 342 лв. разноски по делото.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.

Свързани новини