Отидете към основна версия

8 135 48

Ученичка рита полицаи в слабините, нарече ги "смешници"

  • ученичка-
  • полицаи-
  • слабини-
  • пловдив

Момичето било спряно зад волана на малко фиатче

100 лева глоба ще трябва да заплати млада дама, която преди месец си спретнала пълен цирк с полицаи в пловдивския район "Южен", съобщи Plovdiv24.bg.

Момичето, което все още ходи на училище, било спряно зад волана на малко фиатче, отказало да представи документи, а после се нахвърлило да рита униформените в слабините. Не простила и на патрулката, която също изяла няколко ритника. Всичко това било гарнирано с псувни и обиди.

Екшънът се разиграл малко след 3,00 часа през нощта на 8 септември. Тогава двама униформени от Първо РУ спрели за проверка фиата, който управлявало момичето. Поискали ѝ шофьорската книжка за проверка, а тя отговорила, че няма такава – заявила, че нямало да кара повече, а зад волана щял да седне нейният приятел, който бил на пасажерското място.

Ченгетата тръгнали към патрулката. В този момент момичето се обърнало към единия униформен с думите "Какво ме гледаш бе, смешник, много ли ти е забавно?“. Служителите под пагон веднага се върнали към фиата и поискали личната карта на нарушителката, на което тя отговорила: "Какви сте вие бе, че да ви представям лична карта?“.

Последвало разпореждане спрямо момичето да слезе от автомобила. Тя го направила и веднага изритала единия от униформените в слабините. Въпреки молбите на полицаите, тя продължавала да рита и тях, и патрулката, която била паркирана в съседство. Наложило се да ѝ поставят белезници.

Момичето било закарано в Първо РУ, където ѝ съставили акт по указа за борба с дребното хулиганство. По-късно тя била изправена пред съда.

Магистратите взели предвид факта, че момичето е непълнолетно и все още ходи на училище. Това говорело за социална незрялост и липса на житейски опит, младежка импулсивност и за човек, който все още търси мястото си в живота. Тъй като имала чисто съдебно минало и съжалила за стореното, наказанието ѝ е само 100 лева глоба. Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжния съд.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.

Свързани новини