Отидете към основна версия

4 347 15

Шефът на обрания офис във Враца: Вчера банка, днес банка, дойде и нашият ред...

  • обир-
  • враца-
  • офис-
  • банка

Служителките на офиса предали без съпротива около 4000 лв на нападателите

Снимка: БНТ

"Явно напоследък е модерно. Вчера банка, днес банка, онзи ден обменно бюро и сега пък на нас ни се е паднало", заяви с ирония собственикът на обрания офис на "ИзиПей" във Враца Ивайло Иванов. Както ФАКТИ вече информира маскирани и въоръжени мъже нахлуха снощи малко след 19 часа в касовия център във Враца и заплашиха двете касиерки с нож. Взели са около 4 000 лв, които са им предадени доброволно от двете служителки.

Ето какво още сподели собственикът, цитиран от Българската национална телевизия:

"В 19:13 касата работи, влизат двама маскирани въоръжени с ножове. Заплашват касиерката в лицето с нож да им даде парите, които са налични при нея и тя им ги предава и напускат веднага, тичайки към 147-ми блок. Нападателите са плътно маскирани. Маска, суитчър с качулка и буквално само две очи се виждат. Натискат паник бутон служителите. Идва СОТ, полиция, аз и това в общи линии се е случило. Всички касиери са инструктирани още при започване на работа, че ако се случи такова нещо, дават, каквото им искат без никакви съпротиви, без никаква самоинициатива. Най-важното е да се запази тяхното здраве и живот. Парите са материална щета. Човекът няма резервни части.Разстроени са и двете касиерки, но слава Богу са здрави и живи. Няма пострадали. Само щетите са материални.

Касиерът Георги Цветков допълни: "Всеки нормален човек би се уплашил при такова нещо. Било нож или каквото и да е било огнестрелно оръжие. Всеки би се уплашил, ако му насочат пистолет, нож или дори джобно ножче да бъде със заплахата, че аз ще те убия, ако не ми дадеш парите. След като преброих и двете каси, точно 3 988 и 44 стотинки липсват. За тия 5 години, в които работя тука, такива липси не сме имали. Имали сме някакви 10-20 лева примерно, но чак такива липси - не"

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини