Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 06:31 4 343 15

Шефът на обрания офис във Враца: Вчера банка, днес банка, дойде и нашият ред...

  • обир-
  • враца-
  • офис-
  • банка

Служителките на офиса предали без съпротива около 4000 лв на нападателите

Шефът на обрания офис във Враца: Вчера банка, днес банка, дойде и нашият ред... - 1
Снимка: БНТ

"Явно напоследък е модерно. Вчера банка, днес банка, онзи ден обменно бюро и сега пък на нас ни се е паднало", заяви с ирония собственикът на обрания офис на "ИзиПей" във Враца Ивайло Иванов. Както ФАКТИ вече информира маскирани и въоръжени мъже нахлуха снощи малко след 19 часа в касовия център във Враца и заплашиха двете касиерки с нож. Взели са около 4 000 лв, които са им предадени доброволно от двете служителки.

Ето какво още сподели собственикът, цитиран от Българската национална телевизия:

"В 19:13 касата работи, влизат двама маскирани въоръжени с ножове. Заплашват касиерката в лицето с нож да им даде парите, които са налични при нея и тя им ги предава и напускат веднага, тичайки към 147-ми блок. Нападателите са плътно маскирани. Маска, суитчър с качулка и буквално само две очи се виждат. Натискат паник бутон служителите. Идва СОТ, полиция, аз и това в общи линии се е случило. Всички касиери са инструктирани още при започване на работа, че ако се случи такова нещо, дават, каквото им искат без никакви съпротиви, без никаква самоинициатива. Най-важното е да се запази тяхното здраве и живот. Парите са материална щета. Човекът няма резервни части.Разстроени са и двете касиерки, но слава Богу са здрави и живи. Няма пострадали. Само щетите са материални.

Касиерът Георги Цветков допълни: "Всеки нормален човек би се уплашил при такова нещо. Било нож или каквото и да е било огнестрелно оръжие. Всеки би се уплашил, ако му насочат пистолет, нож или дори джобно ножче да бъде със заплахата, че аз ще те убия, ако не ми дадеш парите. След като преброих и двете каси, точно 3 988 и 44 стотинки липсват. За тия 5 години, в които работя тука, такива липси не сме имали. Имали сме някакви 10-20 лева примерно, но чак такива липси - не"


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пако

    8 2 Отговор
    Бокич Тиквочев каза, че е кофти инкасо вашето, а не обир, защото прнстъпност в Бг НЯМА!
  • 2 Е тва е инструктаж😂😂😂

    0 6 Отговор
    Даваи парата и без да я поиска некоий😂😂😂😂
  • 3 Оная от дясно седи със скръстени

    13 3 Отговор
    ръце преди и след като влязат.
    Или е пълен темерут или е замесена т.е. очаквала да влязат.
    Кръстосването на ръце е признак на притеснение.
  • 4 Колкото повече полицейско

    16 1 Отговор
    присъствие по улиците толкова повече зулуми,защо ли ? Тези фуражки освен да тормозят обикновения човечец друго не умеят доказано е във времето.....
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    а полицията какво прави прави впечатление нападат се банки и клонове който нямат жива охрана

    Коментиран от #8

  • 6 Този

    6 3 Отговор
    куросмук със скръстените ръце дори не мръдна от стола голямо спокойствие
  • 7 Ми време ви беше

    1 4 Отговор
    Вие какво мислите че вечно ще ви се разминава? Хахаха. Много сте сгрешили.
  • 8 Грабежите и престъпността за куките

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И съдебната власт е просто бизнес замислете се и ще откриете топлата вода никои от тех нема изгода да нема престъпления щото така нема да имат приходи и целото им поведение и закони се базират на това
  • 9 Гост

    7 0 Отговор
    3 дена по всякакви сайтове и телевизии не спряха да коментират някакви смешни обири на банки, а като обират, бият и изнасилват стари хора по селата никой нищооо...тишина.
  • 10 Гледайки снимката

    7 0 Отговор
    Бих се усъмнил в тая служителка със сините дънки, както си е кръстосала краката, изглежда абсолютно незаинтересована...Може да е уговорка с някой от гаджетата ѝ...Да се провери, за всеки случай...
  • 11 Враца Въбника

    4 0 Отговор
    Постоянно плащам сметките си там, там постоянно чакош ред, някой път дори съм се отказвал защото има хора чакащи и навън и съм ходил да плащам на друго място. Очудващо как е нямало хора и толкова малко пари за деня, нищо лично но ми мирише на замесени касиерки! Как така в това време на денонощието да няма хора, или са наблюдавали отвън или са чакали и някой от вътре им е продал сигнал да действат. Няма да уча криминалистите, те си знаят какво правят
  • 12 Онзи

    2 2 Отговор
    Много мнения на „ криминалисти ” чета по горе.А ЗАЩО НИКОЙ НЕ КАЗА„АБЕ СЛЕД 19ч. ВЕЧЕ Е ТЪМНО ,ЗАЩО ОЩЕ РАБОТЯТ?или ЗАЩО ТОЗИ ДЕБЕЛИЯ СОБСТВЕНИК НЕ Е ТАМ ВЕЧЕР КАТО Е ТОЛКО ЗАГРИЖЕН ЗА СЛУЖИТЕЛКИТЕ?”
  • 13 Тоби

    0 0 Отговор
    Просто не се занимавайте с този човек, лесно е
  • 14 Кълвача

    0 0 Отговор
    Как е успял да излъже толкова хора, отидете в полицията. Този Ичо Транс е уникален мошеник явно
  • 15 Коларов

    0 0 Отговор
    Подайте жалби в полицията срещу този господин Ивайло Тодоров, това е съветът ми