Отидете към основна версия

4 182 17

Брутален убиец е на свобода срещу 1000 лева

  • убийство-
  • търговец-
  • айтос

Окръжният съд е взел спрямо подсъдимия мярка за неотклонение "гаранция в пари“, която е в размер от 1000 лева

Снимка: БГНЕС/Илюстративна

След протест на Окръжна прокуратура – Бургас бе изменена мярката за неотклонение, взета спрямо Д. В. Той е подсъдим за това, че умишлено е умъртвил 47-годишен търговец от Айтос. Престъплението е извършено на 20.03.2015 г.  

Убийството е извършено посредством метална тръба, с която Д. е нанесъл множество удари в главата на пострадалия.

За горепосоченото деяние Окръжен съд – Бургас наложи наказание от 18 години "лишаване от свобода“. В същото съдебно заседание Окръжният съд е взел спрямо подсъдимия мярка за неотклонение "гаранция в пари“, която е в размер от 1000 лева.

Срещу определението на съда бе изготвен и внесен протест от страна на Окръжна прокуратура – Бургас. В него е посочено, че постановеното спрямо Д. В. високо наказание е реална предпоставка той да се укрие и да направи опит да осуети изпълнението на осъдителната присъда. Посочено е също така, че мярката за неотклонение "задържане под стража“ е единствено адекватна в този случай и такава трябва да бъде наложена.

Апелативен съд – Бургас, който е компетентен да разгледа внесения протест, е приел мотивите на Окръжна прокуратурата – Бургас. Със свое определение (от 16.07.2020 г.) апелативните съдии са изменили акта на първата съдебна инстанция и са постановили Д. В. да бъде задържан под стража.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.

Свързани новини