18 Юли, 2020 13:28 4 167 17

Брутален убиец е на свобода срещу 1000 лева

  • убийство-
  • търговец-
  • айтос

Окръжният съд е взел спрямо подсъдимия мярка за неотклонение "гаранция в пари“, която е в размер от 1000 лева

Брутален убиец е на свобода срещу 1000 лева - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

След протест на Окръжна прокуратура – Бургас бе изменена мярката за неотклонение, взета спрямо Д. В. Той е подсъдим за това, че умишлено е умъртвил 47-годишен търговец от Айтос. Престъплението е извършено на 20.03.2015 г.  

Убийството е извършено посредством метална тръба, с която Д. е нанесъл множество удари в главата на пострадалия.

За горепосоченото деяние Окръжен съд – Бургас наложи наказание от 18 години "лишаване от свобода“. В същото съдебно заседание Окръжният съд е взел спрямо подсъдимия мярка за неотклонение "гаранция в пари“, която е в размер от 1000 лева.

Срещу определението на съда бе изготвен и внесен протест от страна на Окръжна прокуратура – Бургас. В него е посочено, че постановеното спрямо Д. В. високо наказание е реална предпоставка той да се укрие и да направи опит да осуети изпълнението на осъдителната присъда. Посочено е също така, че мярката за неотклонение "задържане под стража“ е единствено адекватна в този случай и такава трябва да бъде наложена.

Апелативен съд – Бургас, който е компетентен да разгледа внесения протест, е приел мотивите на Окръжна прокуратурата – Бургас. Със свое определение (от 16.07.2020 г.) апелативните съдии са изменили акта на първата съдебна инстанция и са постановили Д. В. да бъде задържан под стража.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    47 1 Отговор
    Оставка, оставка и след това реформа
  • 2 3121

    41 1 Отговор
    Незнам кай е по виновен, некадърният прокурор,корумпираните съдии или некадърно написаните закони.Май трябва реформа и то сериозна.
  • 3 ГейшеФ

    20 4 Отговор
    Аз командвам парада.Айде чупка,на който не му харесвам само да каже,веднага ще му спретна едно ОПГ и до вечерта е в пандиза.
  • 4 Грейс

    36 1 Отговор
    Значи 2015 г е извършено престъплението сега сме 2020 г. Този в гроба вече се е разпаднал, но убиеца му е на свобода. Явно прокуратурата пак не си е свършила работа, а кривосъето е появило човещина и му налага 1000 л гаранция. Браво елитната простакеса ги изкарва за 1 нощ. Животът в България е колкото е.... то с елитна...
  • 5 Пешо

    15 0 Отговор
    Очаква се през 2025 при акция на Гешев срещу битовата престъпност в Айтос и останалите престъпниците да бъдат респектирани!
  • 6 Явно момче за мокри поръчки им е

    20 0 Отговор
    притрябвало. Ще има да се отплаща на каскета. Час по-скоро трябва да ги изринем всичките мутри от прехода-насам.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    6 9 Отговор
    ма незнам защо непрекъснато повтаряте Гешев защото разкри задкулисието на Радевите съветници - Гешев е прокурор от 6(шест) месеца- написах за тези които не са рзбрали, а конституцията беше писана1991 год- той тогава даже не е бил юноша бледен и сега всички ,като папагали след Хр. Иванов едни и същи глупости повтаряте
  • 9 Лален

    16 0 Отговор
    толкова струва живота на много от нас, няма съдебна система, само търговци с живота на хората. Патриотите щяха да променят закона за неизбежна самоотбрана и излъгаха пфууу плюя на политиците. Око за око тоя закон важи днес и които не го осъзнава греши.
  • 10 БПФ

    11 0 Отговор
    Защо мpъсният садия, дето го е пуснал - още не е арестуван ??? Някога изобщо съдия или прокурор да е вкаран в затвора? Разбирате ли, че това е толкова огромен проблем, че пред него проблемът бойкоборисов е само незначително леке?

    Коментиран от #14

  • 11 ПЕНКО

    7 0 Отговор
    Съдльовците и съдлярките /от никого неизбрани/ в БГ -чрез лични -поставени адвокати- получават пари в сметки ,за да "съдействат" на педофили и убийци и мафиози /бивши министри и сие / !!! Вярно,че сте "уфси-от стадото божие " !!!! Мен просто не посмяха да ме мотивират- А ИНАЧЕ : " НЕГО , ЖЕНА МУ, ДЕЦАТА И ЦЕЛИЯТ МУ РОД "!?!?
  • 12 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    НЕ БИХ ПОСЕГНАЛ НА СЛУГИТЕ , АКО СИ СПОМНАТЕ ФИЛМА : " БИРИС-|" !!!!!!!
  • 13 Егаси

    13 0 Отговор
    Как може хем да те осъдят, хем под гаранция? Тия вече тотално се подиграват. Цялата съдебна система е за бесилото и да висят на въжето докато не останат само скелети.
  • 14 Не си прав,

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "БПФ":

    Борисов и Каскета са твърде значителни лекета.
  • 15 ахметчо

    0 0 Отговор
    Бойко да дава оставка утре в чете и и половина
  • 16 В Мутроландия

    0 0 Отговор
    Сега или Тулупа или Каскета ще го вземат в някое от техните НСО-та. Готов, завършен и доказан кадър.
  • 17 Тодор Живков

    1 0 Отговор
    Ще ме търсите мене,със свещ ще ме търсите