Отидете към основна версия

3 526 11

Разбиха модерна лаборатория за марихуана за 500 бона в Ловешко

  • лаборатория-
  • марихуана-
  • румянцево

Лабораторията е разкрита при специализирана полицейска операция от Главна дирекция "Национална полиция". Тя се е помещавала в луксозен имот на територията на селото

Модерна лаборатория за марихуана е разкрита в луковитското село Румянцево, съобщи на брифинг окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Задържани са трима мъже, на които ще им бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", пише novini.bg.

Лабораторията е разкрита при специализирана полицейска операция от Главна дирекция "Национална полиция". Тя се е помещавала в луксозен имот на територията на селото, в близост до местното училище.

Открити са високо технологични съоръжения за производство, с цел разпространение на марихуана, в една от постройките са намерени около 1000 растения в процес на производство. Съседни постройки са били подготвени за разширяване на това производство. Намерено е и голямо количество сухо вещество, открито във фризер с вместимост 300 литра в една от постройките, готово за разпространение, заяви още Вълков.

Заместник-директорът на ГД "Национална полиция" старши комисар Калин Ленков поясни, че сигналът за модерната нарколаборатория е постъпил преди два месеца. На 25 февруари, късно вечерта, е проведена специализирана полицейска операция в резултат, на която са установени и задържани на място тримата мъже.

По думите му стойността на откритата продукция, която ще бъде иззета, е над 500 хиляди лева.

Валентин Вълков каза още, че съоръженията в нарколабораторията се оценяват по първоначална преценка между 500 хиляди и един милион лева, а голяма част от продукцията най-вероятно се изнася в чужбина.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини