Отидете към основна версия

5 567 50

Мъж едва спаси себе си и кучето си от зъбите на питбул

  • нападение-
  • питбул-
  • света троица

Собственичката на другото куче се държеше неадекватно, влачеше се по земята. Има и свидетели, които ни видяха, разказва Ноев

Млад мъж от столичния квартал Света троица едва не остана без ръка и без куче, след като бяха нападнати от питбул. Благодарение на хората, които ни оказаха помощ, се спасихме, сподели пред Нова телевизия Емил Ноев.

Като филм на ужасите беше това, което видях, каза пък Райна Дочич, която станала свидетел на кървавата драма.

В неделя Емил и кучето му са били нападнати от питбул, докато се прибирали от сутрешната си разходка пред блока, в който живеел. Неговият голдън ретривър е тежко ранен след нападението.

„Точно пред входа бяхме пресрещнати от една жена, която водеше т.нар. американски стафордшир. Кучето беше на много дълъг повод. Нямаше нашийник, а имаше нагръдник, който беше прекалено голям. Около 25 килограмово е това куче“, разказва Ноев.

„Моето куче беше без повод в този момент. То е свикнало, когато види друго животно, да отиде да се социализира. Приближи се до питбула. Аз късно го видях. Повиках го, отзова се на моята команда и понечи да заобиколи другото куче, но понеже той бе на много дълъг повод, с едно движение го сграбчи за врата. Последва тежка схватка за живота на моето куче“, добавя той.

„Собственичката на другото куче се държеше неадекватно, влачеше се по земята. Има и свидетели, които ни видяха. Тя не можеше да контролира животното си по никакъв начин”, разказва пострадалият.

„Дори кучето ми да беше на каишка, това нямаше да промени нищо, тъй като питбулът се изскубна от повода си за стотни от секундата. Опитах се да му отворя устата. Беше голяма глупост, защото можех да остана без ръка. За щастие хора ни се притекоха на помощ. С пръчки и дръжки от метли успяхме да отделим едното куче от другото“, добавя той.

„Най-много ме впечатли поведението на собственичката на питбула. Беше неадекватно, без никакво съчувствие“, каза Райна Дочич.

„Предишният ден за втори път в рамките на един месец аз и моите внучета бяхме нападнати от питбул. Собственикът го пуска да обикаля квартала. Напада и възрастни хора. Четири пъти съм подавала жалба в общината. Не е имало никакъв резултат“, добавя тя.

„Внучето ми е на четири години, а заради страха от путбула вече не иска да излиза навън. Внучката ми е шокирана. Майка ми е сляпа и вече не смее да излезе навън“, каза още Райна.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.

Свързани новини