Отидете към основна версия

17 361 63

Младеж простреля мъж за паркомясто /Обновена/

  • младеж-
  • простреля-
  • мъж-
  • парко место

Полицията залови младеж, който рани с газов пистолет 29-годишен мъж в Пловдив. По първоначални данни инцидентът е станал днес около 13.30 часа при скандал за паркомясто зад магазин „Халите” на улица” Йоаким Груев”, съобщиха от МВР.

Пострадалият е откаран в болница с рана в областта на окото. Заподозреният в стрелбата Ю.М./ 19 г./, живеещ в Пловдив, е задържан от служители на Общинска полиция и е отведен в Четвърто РУП. Работата по случая продължава.
 

Според вестинк "Марица" 29-годишният шофьор на мерцедес с рег. номер РВ 95 95 ММ закачил задната броня на джип "Ауди Q7", паркиран диагонално зад магазина. От кабината изскочил младеж , който според очевидци започнал да крещи и да псува. "Размениха си някакви реплики и закани на висок глас, а след това по-младия извади пистолет и гръмна. Другият мъж се хвана за главата и викаше от болка. Появи се по-възрастна жена, която се също крещеше "Моля ви, не стреляйте!" , разказа клиентка от съседен магазин.

Гърмежът отекнал в целия квартал "Капана" и след минути там вече било пълно с полиция. Постарадалият е откаран с линейка, а на място експерти започнаха да вземат следи и да разговарят със свидетелите. "Абе този народ съвсем изперка", коментираха минувачи, които се спираха да погледат екшъна на живо. "Как може да вади пистолет и да стреля заради някаква драскотина. Дори и да го е ударил- дай- сега да го убием човека" обясняваше разпалено продавачка от съседен магазин. Притеснена, майката на стрелеца стоеше отстрани, но полицаите не я пускаха до сина й. След като приключи огледа, бащата на момчето се появи и откара лъскавото возило.

"Юра е кротък. Изобщо не се замесва в скандали. Вероятно другият шофьор го е предизвикал, ако е нагрубил майка му " коментира младеж, който стоеше отстрани на тротоара и заяви , че е "приятел на шофьора".

Проверка на "Марица" установи, че стрелецът е 19-годишният Юра Масропян. Джипът е собственост на баща му, който има месарска фирма. Аудито често може да бъде забелязано пред известните чалготеки в града, а самият Юра е виждан в кръга на друг известен пловдивчанин , който е в ареста за хулиганство на пътя- Ангел Личканов. Утре в съда започва делото срещу него, за нанесени леки телесни повреди.

Първоначалните съмнения, че пострадалия е с тежка черепно-мозъчна травма не се оправдаха . Няколко часа след стрелбата , зрението му се възстанови и той бе освободен за домашно лечение от болницата, съобщава още в. "Марица".


Друг подобен случай се разигра и в Хасково. Съседи се биха за паркомясто, един е в болница, съобщи
Haskovo.info.
Междусъседски скандал за паркомясто изпрати 36-годишен хасковлия в болница. Спорът възникнал около 18,30 часа вчера пред блок в хасковския квартал "Бадема" между потърпевшия и двама негови съседи - 19-годишен младеж и 48-годишната му майка.

Те се скарали кой да паркира автомобила си пред блока. Спорът прераснал във физическа саморазправа. При последвалия побой жената се нахвърлила върху 36-годишния си съсед с ножче като му нанесла порезна рана на ръката.

Мъжът е хоспитализиран в Многопрофилната болница в Хасково, а в последствие е освободен за домашно лечение. Изготвени са протоколи за полицейско разпореждане, а работата по случая продължава, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини