Отидете към основна версия

3 261 24

Глутница кучета нахапа варненка на Златни пясъци

  • нападение-
  • глутница-
  • кучета-
  • златни пясъци

Нападението станало през деня до хотел "Афродита"

Глутница бездомни кучета са нападнали и нахапали варненка, докато се разхожда в комплекс "Златни пясъци". Ето какво споделя в личния си профил във фейсбук Катя Константинова след нападението:

"На 23 май се разхождах по алеите на Златни пясъци към 19 часа. Беше светло и още грееше слънце. Внезапно от паркинга на хотел "Афродита" изскочиха десетина кучета, които ме подгониха и нахапаха много лошо. Следва - такси, Спешен кабинет във Варна, инжекция, обработване. Неописуем стрес и ужас! Нямам опит с кучета, не смятам, че те са виновни, но така ли смятаме да посрещаме туристи, пък и деца, които смятат да се пращат на почивка. Мръсно, неуютно, неокосено. Смятам, че и хотелиерите трябва да се погрижат за територията, а не само за своя хотел!"

Ето какво гласи и коментар във връзка със случилото се:

"За незапознатите със закона. Кметовете са задължени да отговарят за безстопанствените кучета и котки. Те могат да упълномощят лица които да извършват възложената на тях отговорност.

Сигнали могат да се подават до Община Варна, но е добре да бъдат подадени успоредно и до БАБХ. Хотелиери и други ръководители могат да се обръщат за помощ и директно към ресорните министри с жалби за неизпълнение на Националната програма за овладяване на популацията, която възпрепятства бизнеса им".

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.

Свързани новини