Last news in Fakti

31 Май, 2021 14:11 3 253 24

Глутница кучета нахапа варненка на Златни пясъци

  • нападение-
  • глутница-
  • кучета-
  • златни пясъци

Нападението станало през деня до хотел "Афродита"

Глутница кучета нахапа варненка на Златни пясъци - 1

Глутница бездомни кучета са нападнали и нахапали варненка, докато се разхожда в комплекс "Златни пясъци". Ето какво споделя в личния си профил във фейсбук Катя Константинова след нападението:

"На 23 май се разхождах по алеите на Златни пясъци към 19 часа. Беше светло и още грееше слънце. Внезапно от паркинга на хотел "Афродита" изскочиха десетина кучета, които ме подгониха и нахапаха много лошо. Следва - такси, Спешен кабинет във Варна, инжекция, обработване. Неописуем стрес и ужас! Нямам опит с кучета, не смятам, че те са виновни, но така ли смятаме да посрещаме туристи, пък и деца, които смятат да се пращат на почивка. Мръсно, неуютно, неокосено. Смятам, че и хотелиерите трябва да се погрижат за територията, а не само за своя хотел!"

Ето какво гласи и коментар във връзка със случилото се:

"За незапознатите със закона. Кметовете са задължени да отговарят за безстопанствените кучета и котки. Те могат да упълномощят лица които да извършват възложената на тях отговорност.

Сигнали могат да се подават до Община Варна, но е добре да бъдат подадени успоредно и до БАБХ. Хотелиери и други ръководители могат да се обръщат за помощ и директно към ресорните министри с жалби за неизпълнение на Националната програма за овладяване на популацията, която възпрепятства бизнеса им".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Готови

    29 0 Отговор
    за сезона , а иначе само пари искат !
  • 2 Ралчев

    2 0 Отговор
    Братко провери дали помещението се охранява.
  • 3 фгнп447нфж4к

    29 6 Отговор
    Кучетата не са виновни, виновните са тези, които ги оставят по улиците да застрашават здравето и живота на хората. И най-вече виновен е кмета на Варна, който се спотайва в кабинета си и не предприема нищо. Да вземе пример от кмета на Бургас.

    Коментиран от #7, #9

  • 4 Чоко

    22 6 Отговор
    Какво правите по курортите да ви питам?! Не разбрахте ли, че трябва да бойкотирате сезона и да оставите мутрите гладни?! Бъдете патриоти - оставете 1 мутра гладна! Тея тумори, трябва да гладуват и да изчезнат! Без принуда, няма да стане, доброволно, няма да си отидат. Не ходете по курортите ни зиме, ни лете!
  • 5 Боко

    9 3 Отговор
    Точно така ,стой вкъщи със скафандър и маска не годи на почивка и плюи всички ,които са отишли ,зомбиран слизай даже и с маска да си хвърляш боклука,каква почивка ,какво море ,как може лятото да ходите на море

    Коментиран от #13

  • 6 Георги

    5 13 Отговор
    Това са съвсем нормални неща кучетата нямат вина . Едно куче не може да се образова и да започне работа . Това го правят от глад и студ . Така и при хората , когато човек е гладен е раздразнен и е готов на всичко . Мен също ме е хапало куче , когато бях малък (дори ме лепиха) , но нито за миг не съм се озлобил срещу тях. Това са съвсем нормални неща едно куче или човек да се остави на произвола на съдбата да се стига до тук . Аз мисля ,че приютите трябва да са на по-хуманно ниво , да получават по-добри грижи и да им се търсят осиновители . А осиновителите да полагат сериозни грижи . Това е все едно отидете в гората и да бъдете нападнати от мечка , еми съвсем нормално е ...Нека хората които четат такива статии , преди да се озлобят срещу животните да се замислят .

    Коментиран от #8

  • 7 Ццгххйъъгфф

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "фгнп447нфж4к":

    То хубаво, че кучетата не са виновни и аз какво сега да седя и гледам как хапят детето ми ли? Една дебела сопа и възпитание, няма как

    Коментиран от #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хи хи хи

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "фгнп447нфж4к":

    Кучето не е виновно, нека си хапе 😄😄😄
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Реалист 2

    12 3 Отговор
    Българският закон защитава живота на кучетата. Не на хората и децата."
    Не народ, а мърша.", че българина търпи това.
  • 12 сила

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ццгххйъъгфф":

    опитваш комуникация с едноклетъчни същества....виж коментара под твоя
  • 13 Чоко

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Боко":

    Казвам да не ходите по КУРОРТИТЕ на мутрите - отидете в някоя хижа в планината, направете малко селски туризъм, опитайте да почивате на палатка или бунгало, а ако сте добре финансово и в чужбина. Защо все ще се излюпи някой пресилен радикал да се изкаже така все едно нямаме избор за почивка?! Избор ИМА и аз напомням, че хотелите в курортите са на МУТРИ! А избора си е ваш, само дето съм от Варна и съм работил 20 години от Балчик до Бяла и повече от всичко на Златните и Албена - познай, дали някога съм ходил на почивка със семейството на Бг §йноморието, след като знам какво се случва на работното ми място...
  • 14 ПЕНКО

    10 3 Отговор
    РЕЦЕПТА : " ПЪРЖЕНИ КЮФТЕТА НАКИСНАТИ В АНТИФРИЗ ИЛИ НАРЪСЕНИ С ОТРОВА ЗА КУЧЕТА --ИЛИ СТЪКЛЕНА ВАТА --ИЛИ СТРИХНИН -- ИЛИ СУКСЦИНИЛ ХОЛИН ...ИЛИ ....... !?!?!?!? ЧОВЕЦИТЕ СА ПО ВАЖНИ- ОТ ЕКО ИДЬОТИТЕ !!! ПРИ Т. ЖИВКОВ НАМАШЕ БЕЗДОМНИ ПОМИЯРИ --- ЛОВЦИТЕ ГИ ИЗБИВАХА В ЕДИН ДЕН ОРГАНИЗИРАНО !!!!!!!!!!!!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 9 Отговор
    Най лесното решение -винаги носете някаква храна с вас ,дори хляб хвърлете им и те ще станат ваши слуги!Ще ви е много по лесно и по евтино да ги опитомите,от бойковите слуги....Аз така пазя вилата...Те ме знаят имат 2прохода не ги затварям и оставям храна....територията я чустват ,като своя!Някой не се страхуват от мен,но вси пазят лека дистанция!не ми хареса сега ,че са стъпкали в двора няколко корена домати и 2коренчета босилек!Те са,като хората ..Някой са интелигентни и по интелигентни са Женските,другите,които лаят и се правят на юнаци са по примитивни!сега сложих Лаврово дърво,ако му направят нещо на Дафиновия лист ще затворя проходите до късна есен!Ще има мноого ябълка и ще се бере живот и здраве Ноември началото!Ще е Златна есен!Единствен проблем е котаракът ни...Бая много са,надали ще го сгащят,но той има нашийник със звънчета и ме е страх че ако прехвърля ограда може да се закачи и да се .... не го взимам!най евтино ги храня ,или кокали им варя,или агнешки главички и Роналдо обича,а и аз обичам да ям!Естественно на котаракът му се дава без никакви подправки!Едно време на море е пантосвал по цели нощи мислех,че ще стане морски ,но се прибираше... Бунгала на Партизанска поляна сме го пускали и се прибира,но вече ме е някак страх за него и не мога да се реша!Стана домашен.......Храните Веднъж на седмица и те са,като кучето на Павлов....Винаги идват и дори да ме няма в този свят те пак ще ме чакат и усетят ли кола са там....Носете някаква храна,те ст

    Коментиран от #20

  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 4 Отговор
    Нoceтe някaквa хрaнa,тe cтaвaт бeзoбидни!Нe гoвoря зa пoрoдитe убийци глeдaни oт шeбeци!Зa тях Мaкaрoв e измиcлил......лeчeниe!Cинeр извaди cтрaхoтeн Мaч cрeщу EДбeр
  • 18 Варна

    5 0 Отговор
    Евала, ама....туй са наши, варненски песове. Дресирани са да скачат на румънски тарикати, нещо не ги кефи миризмата им.
  • 19 Българското ол инклузе е тва😂😂😂😂

    5 1 Отговор
    Иначе турци и гърци напирали да идват😂😂😂😂😂😂😂😂
  • 20 МЪСК ИЛОН

    8 5 Отговор

    До коментар #16 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    ТИ НЕЩО НЕ СИ ДОБРЕ. ДА НОСЯ ЩАФЕТА МАКЕДОНСКА НАДЕНИЦА- КЕ УМРЕШ ЗА НЕЯ АМА МОЙТЕ ДОМАШНИ ЖИВОТИНКИ САМО Я ПОМИРИСВАТ И РИЯТ С ЛАПА ,НЕ Я КУСВАТ. ТА ПОМИЯРА КАТО НЕ Я ХАРЕСА МОЖЕ ПО-ВЕКЕ Д СЕ ЯДОСА И ДА МЕ НАХАПЕ ОЩЕ ПО ЖЕСТОКО. ЗАТОВА НАПОЯВАТЕ ХЛЯБ С АНТИФРИЗ И ОБИЛНО ПОДХВЪРЛЯТЕ НА ЦЯЛАТА ГЛУТНИЦА, ХУБАВО ДА СЕ НАХЛЕБЯТ. АБЕ ТИЯ ЗЛАТНИ НЕМАТ ЛИ УПРАВА? СЪДЕТЕ УПРАВАТА ЗА МИЛИОННО ОБЕЩЕТЕНИЕ ЗА СТРЕСА!!!!! В ГЪРЦИЯ ТАКИВА ИЗПЪЛНЕНИЯ НЯМА И В ТУРКИЯ НЯМА.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гост

    5 4 Отговор
    Преди 4-5 дена минах оттам.Нямаше кьорава мастия.Явно са скитаща глутница ,а може и вече да има някой в хотела ,някой ,,защитник" който ги храни.
  • 23 розодендрон

    1 2 Отговор
    Толерирайте още кучетата и нападеният срещу хора ще се увеличават! Защо едно време,при бай Тошо нямаше такива работи? Защото имаше ред и правила. Който иска куче,да си го гледа в двора на къщата,вързано.Сега е плътна анархия,НПО-тата си правят каквото искат,няма ред,няма правила,няма Закон!
  • 24 не така

    0 1 Отговор
    кучетата не се връзват в схемата 60/40. Ако им дадат още пари може и да почистят района и приберат кучетата.