Отидете към основна версия

4 816 12

Осем адвокати ще защитават задочно братя Галеви от конфискация

  • братя галеви-
  • конфискация-
  • имущество-
  • дело

Осем служебни адвокати ще защитават братя Галеви и техните съпруги по дело за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, съобщи Нова тв. Първото заседание е насрочено за утре.

Интересите на Пламен Галев ще защитават четирима адвокати. Трудът им е оценен на по 3000 лева. Те ще получат процент от стойността на имуществото, за което претендира комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. 

Адвокатската защита на другия от т.нар. "братя Галеви" – Ангел Христов, струва на комисията 6000 лева. По един защитник е назначен и на съпругите на двамата.

През август миналата година комисията внесе иск в окръжния съд в Кюстендил за отнемане на имущество от Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества. Цената на иска за отнемане на придобитото от престъпна дейност имущество е на обща стойност 4 250 189 лв. Имуществото, което подлежи на конфискация, включва девет луксозни леки автомобила, някои от които бронирани и изработени по поръчка. Най-скъпият е на стойност над 200 000 лева.

В иска са включени и дялове от фирми. В други две офшорни компании, регистрирани на Сейшелските острови, двамата са управители и представители на клоновете, регистрирани в България. В искането е посочено, че на конфискация подлежат и недвижими имоти на стойност над 800 000 лв.

Срещу братя Галеви, които са в неизвестност и са обявени за международно издирване, има повдигнато обвинение и за пране на пари на стойност над 35,5 млн. лева

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини