Last news in Fakti

5 Февруари, 2013 09:53 4 813 12

Осем адвокати ще защитават задочно братя Галеви от конфискация

  • братя галеви-
  • конфискация-
  • имущество-
  • дело

Осем служебни адвокати ще защитават братя Галеви и техните съпруги по дело за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, съобщи Нова тв. Първото заседание е насрочено за утре.

Интересите на Пламен Галев ще защитават четирима адвокати. Трудът им е оценен на по 3000 лева. Те ще получат процент от стойността на имуществото, за което претендира комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. 

Адвокатската защита на другия от т.нар. "братя Галеви" – Ангел Христов, струва на комисията 6000 лева. По един защитник е назначен и на съпругите на двамата.

През август миналата година комисията внесе иск в окръжния съд в Кюстендил за отнемане на имущество от Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества. Цената на иска за отнемане на придобитото от престъпна дейност имущество е на обща стойност 4 250 189 лв. Имуществото, което подлежи на конфискация, включва девет луксозни леки автомобила, някои от които бронирани и изработени по поръчка. Най-скъпият е на стойност над 200 000 лева.

В иска са включени и дялове от фирми. В други две офшорни компании, регистрирани на Сейшелските острови, двамата са управители и представители на клоновете, регистрирани в България. В искането е посочено, че на конфискация подлежат и недвижими имоти на стойност над 800 000 лв.

Срещу братя Галеви, които са в неизвестност и са обявени за международно издирване, има повдигнато обвинение и за пране на пари на стойност над 35,5 млн. лева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 другаря Сталин

    1 0 Отговор
    Каква интелигенция само министър председател и президент
  • 2 ivan

    1 0 Отговор
    Галеви чакат приятелчетата им от БСП да дойдат на власт и да се завърнат по невинни от всякога.
  • 3 Реалист

    1 0 Отговор
    Дерибействането години наред и безпроблемното бягство след това на т. н. братя Галеви беше една огромна подигравка с жалката ни държавица.
  • 4 АНОНИМНИТЕ

    1 0 Отговор
    Румен Петов таз мазна моцуна и неговиа лидер Сергеи4о Стани6евиа хахха.....им са кукловодите на тез двама хаимани галевите те затуи ги изпратиха наван на по4ивка данеземат да ги понатиснат и да изпеиат много не6та дето нетребе пред прокоратурата ина4е 6е хвар4ат доста големи глави та токови6 са ги хаванали и за за6титени свидетели и 6е стане големо мазалооооо е така сега ги пратиха на по4ивка в некоиа Африканска даржавица и 6е си живу4кат а ние 6е си лаем хахах пак нека им е зле и на Стани6ев и на петков и селата свита
  • 5 ИРАКЛИ

    1 0 Отговор
    РУМЕН ПЕТКОВ обича да играе на войници,само,че да не е военно
    време,а да е на власт.......иначе е смел когато е пиян!тепърва ще
    бъде питан за някои неща.................ГАЛЕВИ са допълнителна печалба
  • 6 КОСТОВ

    1 0 Отговор
    СМЕШНИ СЦЕНАРИИ РАЗИГРАВАТ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ.КАК ТАКА ИЗЧЕЗНАХА ТОЧНО КОГАТО ТРЯБВАШЕ ДА ОТИДАТ В ЗАТВОРА?!И ДАЖЕ ИНТЕРПОЛ НЕ МОЖЕ ДА ГИ НАМЕРИ.АКО БЕШЕ НЯКОЙ ДРУГ ЩЯХА И НА ПЛАНЕТАТА МАРС ДА ГО НАМЕРЯТ.НА ТЕЯ ПРЕСТЪПНИЦИ МЯСТОТО ИМ Е ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР.НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ЧЕ,ПЕРАТ ПАРИ НА ПОЛИТИЦИТЕ ИЛИ ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ...БСП.БИВШИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАРИ ИЗМКАРАНИ ОТ ТРУДА НА ХОРАТА.ЗАКОНИТЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА НАЙ-ПОСЛЕ ТРЯБВА ДА ПРОРАБОТЯТ!КРАЙНО ВРЕМЕ Е..КРАЛИ СА,ВСИЧКО ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ВЗЕМЕ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА.ПАРИТЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ОГРАМОТЯВАНЕ НА МАЦИНСТВАТА И ПОДПОМАГАНЕ НА БЕДНИТЕ В БЪЛГАРИЯ.
  • 7 gnida

    0 0 Отговор
    Тези двамата , май щяха да съжаляват като ги хванат????Така рече един човек.....Преди него имаше едни други хора дето изпълняваха неговата длъжност.И те приказваха че ще преборят престъпността.Абе народе мижай ,да те лажем.Да си кажем истината-нито на бойко , нито на серго им пука , че държавата е мафиотска.Важното е докато са на власт да лапат , да лапат , да лапат.
  • 8 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Защо бягат и се крият!АЗ , съм им колега и съм си в моята БЪЛгАРИЯ И НЕ МЕ СТРАХ от нищо!.........."ТЕ СА ЦИРИЙ С МУСКУЛИ"
  • 9 селянина

    0 0 Отговор
    много злоупотреби има в нашата държавица , много хайдуци се навъдиха , но малко помислиха да направят нещо и за останалите . докато тези т.н престъпници поне са направили нещо . отидете и вижте парк рила в дупница . хората питат за тях. аз не съм от дупница а съм от варна но това което видях и чух за тях просто е преобладаващо от обвиненията срещу тях. може и да са грешници но направеното от тях ги оправдава . ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ КЪДЕТО И ДА СА .
  • 10 учуден

    0 0 Отговор
    При тая съдебна система е чудно защо се крият?
  • 11 Препатил

    0 0 Отговор
    Пичове в Пловдив ще ви препоръчам кантората на Траницов и Баева-плащате яко и нямате проблем!
  • 12 реотанчо

    0 0 Отговор
    в ресилово и бабите реват за тях ходих там преди два месеца 70 годишна бабка разправя че и няма кокошките кадеса братята че докато са биле в бг престъпнос 000000000