Отидете към основна версия

1 801 10

19-годишен египтянин влиза в затвора, опитал нелегално да напусне България

  • египтянин-
  • затвор-
  • фалшив документ за самоличност

След като се е признал за виновен пък младежът от Египет е получил присъда лишаване от свобода за срок от 6 месеца при първоначален общ режим

Снимка: Shutterstock

19-годишен младеж от Египет ще лежи в затвора за опит да мине българо-румънската граница при Русе, а помагачите му от Палестина и Мароко са с условни присъди. Това стана ясно, след като Районният съд в Русе одобри споразумения между прокуратурата и тримата чужди граждани, които са се признали за виновни, съобщи БНТ.

На 13 ноември мароканецът, който имал и италианско гражданство, заедно с палестинеца са се опитали да преведат през граничния пункт при Русе момчето от Египет, което е регистрирано с постоянен адрес в Дома за настаняване на бежанци в Харманли. За целта дори му били осигурили фалшив документ за самоличност, който го представял за италианец.

За това престъпление помагачите са приели да изтърпят наказания лишаване от свобода за срок от 2 години с 4-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 10 000 лв. за всеки от тях.

След като се е признал за виновен пък младежът от Египет е получил присъда лишаване от свобода за срок от 6 месеца при първоначален общ режим. Тъй като това се случва в изпитателния срок на друга присъда, отново за опит да премине нелегално границата на България, то той ще изтърпи отделно и отложеното наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца при общ режим.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини