Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 12:52 1 793 10

19-годишен египтянин влиза в затвора, опитал нелегално да напусне България

  • египтянин-
  • затвор-
  • фалшив документ за самоличност

След като се е признал за виновен пък младежът от Египет е получил присъда лишаване от свобода за срок от 6 месеца при първоначален общ режим

19-годишен египтянин влиза в затвора, опитал нелегално да напусне България - 1
Снимка: Shutterstock

19-годишен младеж от Египет ще лежи в затвора за опит да мине българо-румънската граница при Русе, а помагачите му от Палестина и Мароко са с условни присъди. Това стана ясно, след като Районният съд в Русе одобри споразумения между прокуратурата и тримата чужди граждани, които са се признали за виновни, съобщи БНТ.

На 13 ноември мароканецът, който имал и италианско гражданство, заедно с палестинеца са се опитали да преведат през граничния пункт при Русе момчето от Египет, което е регистрирано с постоянен адрес в Дома за настаняване на бежанци в Харманли. За целта дори му били осигурили фалшив документ за самоличност, който го представял за италианец.

За това престъпление помагачите са приели да изтърпят наказания лишаване от свобода за срок от 2 години с 4-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 10 000 лв. за всеки от тях.

След като се е признал за виновен пък младежът от Египет е получил присъда лишаване от свобода за срок от 6 месеца при първоначален общ режим. Тъй като това се случва в изпитателния срок на друга присъда, отново за опит да премине нелегално границата на България, то той ще изтърпи отделно и отложеното наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца при общ режим.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    14 0 Отговор
    Новодошлият камилар остава завинаги ваш гост.

    Коментиран от #2

  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    така се подготвят новите шпиони.....
  • 3 ????

    14 0 Отговор
    Ами, ние не искаме да го храним с нашите данъци, поради каква причина сте го хванали, а тази помагачи те да не са с хуманитарен статут? И този като излезе от затвора ще стане помагач
  • 4 Десети ноември

    14 0 Отговор
    Виждате ли с какво се занимават съдилищата, а вие очаквате някаква справедливост.
  • 5 честен ционист

    2 1 Отговор
    В Щатско наркотиките са национална кауза.
  • 6 честен ционист

    2 0 Отговор
    Ето например по улиците на Фили, блянът на Ганчовеца, какви ви ги вършат всекидневно.

  • 7 Ахаха

    2 0 Отговор
    Смятай...
  • 8 Неегиптянин

    1 0 Отговор
    Тоя е най-глупавия египтянин!!!
    2 пъти да не можеш да напуснеш България - Е, нема такъв смях!!! 😄😄😄
    че и ще лежи 6+6 месеца (1 година) насилствено! Не само не може да напусне, ами и ще е заключен (да обикне държавата най-вероятно) 😂😂🤣😂😂🤣😂
  • 9 СвръхАз

    0 0 Отговор
    Тоа по голем карък от вас бре, момци!
  • 10 Ром ама кубински

    2 0 Отговор
    И какво се получава сега- влезнал нелегално,никой не го закача,решил да избяга па го съдят.Но както се казва в затвора попаднал на хора и станал човек,ще попадне на някой братчед ром,поне да го научи на тарикатлъци.