Отидете към основна версия

12 095 12

Масов бой в ромската махала в Благоевград

  • масов бой-
  • ромската махала-
  • благоевград

Масов бой се разигра в ромската махала на Благоевград снощи, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Благоевград. Около 22:40 часа в 02 РУП-Благоевград е получен сигнал за възникнал скандал в ромската махала в града, който преминал в бой между А.П./22г./ и Марин Е./52г./ и двамата от Благоевград, като по-късно в побоя се включили и техни близки, съобщиха ог МВР.

Пострадали при инцидента и прегледани в Центъра за спешна медицинска помощ-Благоевград са: Велин Димитров /33г./ и Валентин Михайлов /43г./ и двамата от града. След удар с тъп предмет по главата, Велин Димитров е получил комоцио и е настанен за наблюдение в хирургично отделение на МБАЛ-Благоевград без опасност за живота, а Валентин Михайлов е получил порезни рани в областта на главата и след извършени медицински интервенции е освободен за домашно  лечение. Вследствие на инцидента са счупени стъклопакети и прозорци на две къщи в района.

 Боят се е разиграл между клиентите на две съседни кръчми.Клиентите на Емил започнали да хвърлят камъни и бутилки по заведението на Марин, поводът според нападнатите бил, че Марин продавал по-хубаво кафе, завиждали му и за това, че къщата му е по-хубава от тази на Емил-Пелето.

След първото нападение, при което били изпочупени стъклата на кръчмата на Марин, клиентите му отвърнали на удара, изпочупили и кръчмата, в която разпивали нападателите.

След това враждуващите "скъсили" дистанцията, започвайки бой с кой каквото намери - бухалки, дърва, земеделски инструменти.

Снощи седем патрулки бяха блокирали единствената улица, по която се влиза в махалата, до 03:00 ч. дежури и медицински екип на ЦСМП-Благоевград.

Със заповед за задържане до 24 часа са задържани осем лица учасващи в инцидента. Уведомена е РП-Благоевград.

Работата по случая продължава.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини