Отидете към основна версия

4 518 10

Кмет даде 450 длъжници на частен съдебен изпълнител, без сина си (ВИДЕО)

  • кмет-
  • белоградчик-
  • длъжници-
  • частен съдебен изпълнител

Със запори на сметки и заплати са всички, които дължат на общината над 100 лева данък през последните години

450 души даде на частен съдебен изпълнител кметът на Белоградчик заради неплатени данъци към общината. Със запори на сметки и заплати са всички, които дължат на общината над 100 лева данък през последните години. Направено е едно единствено изключение към нелоялен длъжник.

Ако живееш в Белоградчик и не си платил данъка на автомобила си, данъка на жилището си или друг местен данък и дължиш над сто лева за последните пет години, кметът - Борис Николов на момента те дава на Частен съдебен изпълнител и се оказваш със запор на заплатата и сметките си. Отделно заплащаш и солидните такси на съдия-изпълнителя.

Това се прави от 2013 година насам. Към днешна дата предадените от кмета на ЧСИ са 450 граждани и фирми - всички, които дължат над 100 лева данък. Има обаче едно единствено изключение - синът на кмета. От 10 години той дължи над 4 000 лева на Общината чрез едноличната си фирма. И не само, че не ги заплаща вече десетилетие, а е единственият, когото кметът не дава на съдия-изпълнител.

„Не знам защо фирмата не е дадена на ЧСИ досега. Аз давам това, което ми се предложи от данъчната служба. Аз не знам кой дължи данъци в тази община. Защо трябва да знам, че синът ми дължи данъци. Не знаех. Никакъв двоен стандарт не виждам. Пропуск винаги може да се направи - случило се е”, обясни кметът Борис Николов.

Общински съветници и местните хора разказаха за още доста меко казано странни събития в Белоградчик под ръководството на кмета Николов.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини