Last news in Fakti

4 Април, 2022 13:40 4 500 10

Кмет даде 450 длъжници на частен съдебен изпълнител, без сина си (ВИДЕО)

  • кмет-
  • белоградчик-
  • длъжници-
  • частен съдебен изпълнител

Със запори на сметки и заплати са всички, които дължат на общината над 100 лева данък през последните години

Кмет даде 450 длъжници на частен съдебен изпълнител, без сина си (ВИДЕО) - 1

450 души даде на частен съдебен изпълнител кметът на Белоградчик заради неплатени данъци към общината. Със запори на сметки и заплати са всички, които дължат на общината над 100 лева данък през последните години. Направено е едно единствено изключение към нелоялен длъжник.

Ако живееш в Белоградчик и не си платил данъка на автомобила си, данъка на жилището си или друг местен данък и дължиш над сто лева за последните пет години, кметът - Борис Николов на момента те дава на Частен съдебен изпълнител и се оказваш със запор на заплатата и сметките си. Отделно заплащаш и солидните такси на съдия-изпълнителя.

Това се прави от 2013 година насам. Към днешна дата предадените от кмета на ЧСИ са 450 граждани и фирми - всички, които дължат над 100 лева данък. Има обаче едно единствено изключение - синът на кмета. От 10 години той дължи над 4 000 лева на Общината чрез едноличната си фирма. И не само, че не ги заплаща вече десетилетие, а е единственият, когото кметът не дава на съдия-изпълнител.

„Не знам защо фирмата не е дадена на ЧСИ досега. Аз давам това, което ми се предложи от данъчната служба. Аз не знам кой дължи данъци в тази община. Защо трябва да знам, че синът ми дължи данъци. Не знаех. Никакъв двоен стандарт не виждам. Пропуск винаги може да се направи - случило се е”, обясни кметът Борис Николов.

Общински съветници и местните хора разказаха за още доста меко казано странни събития в Белоградчик под ръководството на кмета Николов.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е не

    22 2 Отговор
    Кой ще даде сина си хаха на тез
  • 2 Може

    15 0 Отговор
    Тези 4000 лв да не са местни данъци, а фирмен дълг към НАП.

    Коментиран от #4

  • 3 Даниел

    14 0 Отговор
    Може длъжника да е решил да не плаща-цитат на кмета??!!
  • 4 Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Може":

    Може да има собственост сина му, коли, както и патентен данък или някоя категоризация.
  • 5 Българин

    19 0 Отговор
    За какво го държите още на тази длъжност
  • 6 Бай Иван

    7 4 Отговор
    Ако е от ГЕРБ, това обяснява всичко ....
  • 7 Иво

    4 2 Отговор
    Ами щом си го избират значи са доволни от него
  • 8 Стоян

    10 0 Отговор
    Кмета на Б-чик е дърт комунист. Не е цвете и синът му. НОооо истината е че и мераклията за поста му си е просто един иманяр. Апропо.... наследил от баба си в двора антиките. Абе хора, да бе сме прости. Всички се познаваме. Всичко в провинцията е една огромна пародия. Тия многото общини са дойни крави за местни велможи. Хоратата кучета ги яли. Скоро ще е ...поне откъм чакали. Вече в прекия смисъл.
  • 9 Manuela Tosheva

    6 0 Отговор
    Кметицата на Троян ме дала на ЧСИ Румен Димитров в Ловеч и тайно източили за недоказани данъци и такси към 700 лв. - 2000-3000 лв. от 4 валутни и 1 инвалидна сметки и от 2017г. се крие и не връчва тайният си адм.акт, а ме познава, защото аз съм първият шампион и рекордьор по колоездене на Троян, нищо, че съм от София! За това не можах да обжалвам в съда безобразието! За 2019г. ми писали 314 лв., за тази година 87 лв. смет без да имам такава (връщам си отпадъците в пункт)! Имам и нейно писмо-отговор, че няма сметосъбиране, на моя молба за намаляване, тъй като станах 92% инвалид, вилата е недовършена и на 30-40 км. от града. Иначе пие и яде по сборове и курбани и се хвали как има пари за основен ремонт на пътя, зарязан в безобразен вид, с кръпки, дупки и без мантинели по деретата! Старият асфалт ни го продаваха по 3000-4000 лв. като искахме да заздравим нашият черен, който кмета не я интересува, нито възрастни и болни хора по махалите, по време на пандемията! Отвратена съм, че преди БСП бяха в топла връзка с ГЕРБ и ББ, пак по софри, снимки и черкувания... Подадох нова жалба до съда за сегашните суми, да видим...🤮🤮🤮
  • 10 Далавера

    1 1 Отговор
    Украинци?