Отидете към основна версия

1 250 12

Прокуратурата пише две години обвинение за пътно хулиганство

  • прокуратура-
  • две години-
  • обвинение-
  • пътно хулиганство

30-годишният Х.Г. отива на съд за две престъпления. Мъжът причинил лека телесна повреда на водач на автомобил, с когото влезли в конфликтна ситуация по време на шофиране, и му се заканил с убийство, като предизвикал основателен страх у потърпевшия

Снимка: БГНЕС

Районна прокуратура - Варна повдигна обвинение на мъж от Каменар за причинена лека телесна повреда и закана за убийство след конфликтна ситуация на пътя, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

30-годишният Х.Г. отива на съд за две престъпления. Мъжът причинил лека телесна повреда на водач на автомобил, с когото влезли в конфликтна ситуация по време на шофиране, и му се заканил с убийство, като предизвикал основателен страх у потърпевшия. Инцидентът е станал през месец март 2020 г., допълват от news.bg

До тези прояви на обвиняемия се стигнало след възникнала конфликтна ситуация на пътя и леко пътно-транспортно произшествие с материални щети. Друг автомобил се включил в движението и отнел предимството на подсъдимия. Водачът му пресякъл пътя на управлявания от 30-годишният мъж автомобил и рязко минал пред него. При тази маневра между двете превозни средства настъпило леко съприкосновение .

Вторият водач продължил движението си и сигнализирал с ръката си обвиняемия да го последва, за да спрат на по-подходящо място, където да уредят въпроса във връзка с произшествието.

След като спрели, обвиняемият слязъл от автомобила си, отишъл до другата кола и започнал да обижда и псува водача ѝ без да бъде провокиран. Освен това обвиняемият го заплашил с думите "ще те убия" и "тебе жив няма да те оставя". Подсъдимият му нанесъл силен удар с юмрук в областта на лицето и от носа му потекла кръв. След това отворил предната лява врата и продължил да се саморазправя. Така му нанесъл лека телесна повреда, установена с медицински преглед малко по-късно.

Предстои да бъде насрочено разпоредително заседание на делото срещу 30-годишния Х.Г. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание "лишаване от свобода" за срок до 2 години или с пробация за нанесената лека телесна повреда и с "лишаване от свобода" до шест години за заканата с убийство.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини