Last news in Fakti

18 Април, 2022 15:09 1 244 12

Прокуратурата пише две години обвинение за пътно хулиганство

  • прокуратура-
  • две години-
  • обвинение-
  • пътно хулиганство

30-годишният Х.Г. отива на съд за две престъпления. Мъжът причинил лека телесна повреда на водач на автомобил, с когото влезли в конфликтна ситуация по време на шофиране, и му се заканил с убийство, като предизвикал основателен страх у потърпевшия

Прокуратурата пише две години обвинение за пътно хулиганство - 1
Снимка: БГНЕС

Районна прокуратура - Варна повдигна обвинение на мъж от Каменар за причинена лека телесна повреда и закана за убийство след конфликтна ситуация на пътя, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

30-годишният Х.Г. отива на съд за две престъпления. Мъжът причинил лека телесна повреда на водач на автомобил, с когото влезли в конфликтна ситуация по време на шофиране, и му се заканил с убийство, като предизвикал основателен страх у потърпевшия. Инцидентът е станал през месец март 2020 г., допълват от news.bg

До тези прояви на обвиняемия се стигнало след възникнала конфликтна ситуация на пътя и леко пътно-транспортно произшествие с материални щети. Друг автомобил се включил в движението и отнел предимството на подсъдимия. Водачът му пресякъл пътя на управлявания от 30-годишният мъж автомобил и рязко минал пред него. При тази маневра между двете превозни средства настъпило леко съприкосновение .

Вторият водач продължил движението си и сигнализирал с ръката си обвиняемия да го последва, за да спрат на по-подходящо място, където да уредят въпроса във връзка с произшествието.

След като спрели, обвиняемият слязъл от автомобила си, отишъл до другата кола и започнал да обижда и псува водача ѝ без да бъде провокиран. Освен това обвиняемият го заплашил с думите "ще те убия" и "тебе жив няма да те оставя". Подсъдимият му нанесъл силен удар с юмрук в областта на лицето и от носа му потекла кръв. След това отворил предната лява врата и продължил да се саморазправя. Така му нанесъл лека телесна повреда, установена с медицински преглед малко по-късно.

Предстои да бъде насрочено разпоредително заседание на делото срещу 30-годишния Х.Г. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание "лишаване от свобода" за срок до 2 години или с пробация за нанесената лека телесна повреда и с "лишаване от свобода" до шест години за заканата с убийство.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 2 Отговор
    Трябва депутати , министри и служители на държавни служби да работят след тест за алкохол и дрога
  • 2 Тези са толкова

    12 0 Отговор
    Мудни и мързеливи Просто Думи Нямам За тях Станахме за смях
  • 3 да се знае

    12 0 Отговор
    Няма прокуратура, има Каскетура!
  • 4 Гост

    12 0 Отговор
    А на лютфиту колко време му я пишат?
  • 5 Боже Боже

    11 0 Отговор
    Ако знаете какви елементарни дела се точат с години наред.На тези хора въобще не им се работи.Хрантутили сме си ги години наред.Контрол трябва контрол.
  • 6 Българка

    7 1 Отговор
    Варненските каскето бая пот са проляли да разследват елементарно за доказване престъпление и напишат обвинителен акт. За тези 2 години колко хиляди сме платили данъкоплатците на тези безхаберници? България сме световни първенци по брой прокурори и следователи на глава от населението
  • 7 Вуте

    4 1 Отговор
    каква пробация,бе? имаме затвори за такива като този.
  • 8 Мюмюн (Майкал)

    4 0 Отговор
    Щом аугресура е ут Каменар, сещайти са ут кой джинс е. Те там сичкити са ни рода, ама далечна. Ний тука у махалата сми цивилизовани, докато онез са диви кат лавове и хиени и хич не бръснат правилата. Затуй ний ги избягвами щот ни развалят имиджа на вазпитани и колтурни роми. Те онез са изван патя.
  • 9 Така

    4 1 Отговор
    "действа" "СКОРОСТРЕЛНО" българската прокуратура.Да се чудиш какво правят по цял ден.Освен да си клатят краката и да пишат декларации "колко ги бива".Кога ще има срокове и контрол за завършване на елементарните и др.по-съществени дела.Години им трябват,а получават заплати.Недосегаемия,недоучения и нахален милиционер-гл прокурор-ВЪН ОТ ПРОКУРАТУРАТА ГЕШЕВ.Гешев позора да бъде изритан на ноглостта му с наглост-ВЪН ЧАДЪР НА МАФИЯТА и да върнеш заплатите от държавата гьонсурат.ШИШИ и разбойковците достатъчно ти плащат да ги закриляш.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Стефан Петров

    5 0 Отговор
    Браво на прокуратурата. Каква светкавична реакция по случая.Предлагам съответния прокурор да бъде награден с приза "Златен охлюв".
  • 12 Сидеро

    0 0 Отговор
    Братовчед му " Бензина " от Синдел с многото палежи , прахоляци , рекет ,побоища и нападения кога ? Колко нормални от там тормози та ги страх да се оплачат щото и полицаи ядоха бой. Кара си колата всеки ден дрог и без книжка и няма закони за таквиз. Цялата махала пати заради него от проверки и гори.