Отидете към основна версия

2 853 10

Мъжът от гей касапницата в Стамболийски остава в ареста

  • стамболийски-
  • скандал-
  • убийство

За това престъпление законът предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода

Снимка: Shutterstock

45-годишният мъж, наръгал и убил любовника след скандал в Стамболийски, остава в ареста. Това определи Пловдивският апелативен съд, като потвърди взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Окръжен съд – Пловдив.

На 4 май 2022 г. в Стамболийски двама мъже единият, от които немец, след обилно полята раздумка с алкохол са започнали да си отправят обвинения, които се заформил любовен скандал, който малко по-късно се ожесточил и прераснал в убийство.

Под афект двамата посегнали към ножове и започнали да си нанасят взаимни рани. След сериозно намушкване, българинът сигнализирал на 112 и извикал спешна помощ. Приятелят му обаче издъхнал.

Така апелативните магистратите прецениха, че от събраните до момента доказателства, заключения на експертизи, разпити на свидетели и обясненията на обвиняемия, правилно Окръжният съд е преценил, че може да се направи обосновано предположение за съпричастност на А. Л. към деянието, в което е обвинен.

За това престъпление законът предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода. От тежестта на наказанието произтича опасност от укриване или извършване на престъпление от обвиняемия при по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини