Отидете към основна версия

7 211 38

Циганин нападна без причина 11-годишно момче в пловдивски рейс

  • побой-
  • дете-
  • рейс-
  • пловдив

Митко е на 11 години и е с рядък генетичен синдром. На пръв поглед не му личи, че е специално дете, но поведението дава ясен знак за това - говори с непознати и е повече от приятелски настроен към хората

Снимка: БГНЕС

11-годишно момче от Пловдив стана жертва на жестокост в рейс от градския транспорт. Грозните сцени се разиграли в автобус по линия №66 снощи, в посока кв. "Изгрев", с който детето на име Митко често пътува.

Непознат мъж от ромски произход го е ударил силно по неясни причини.

Митко е на 11 години и е с рядък генетичен синдром. На пръв поглед не му личи, че е специално дете, но поведението дава ясен знак за това - говори с непознати и е повече от приятелски настроен към хората.

"Баща му го чакал на спирката. Митко обожава да пътува с рейса и се е прибирал от кв. "Прослав", където с неговата учителка всеки ден ходи, за да пишат домашните. Тя го качва на рейс №66 и баща му го чака на спирката на "Шел" на "Цариградско шосе".

Митко е слязъл видимо разстроен, изплашен до толкова, че не е могъл да обясни на баща му какво се е случило. Две момчета от неговото училище също са слезли и са казали на баща му, че “Ей онзи” жестоко го е ударил.

Казали му: “Чичо, тоя наистина много силно го удари”. Баща му хукнал да се качва, но шофьорът затворил вратите и тръгнал. Започнал да вика, да маха, но не бил забелязан", разказва пред "Марица" майката на детето Ваня.

По думите ѝ, детето първоначално е било много разстроено.

"Митко поплака и се успокои. Това е най-позитивната личност, която съм срещала - винаги усмихнат.

Страшното знаете ли кое е? Че в рейса е имало хора. И то не един или двама. Може би над десет. И никой не е реагирал. Те са видели жестокостта над дете и са се обърнали на другата страна. Митко го познават всички шофьори по линия №66. Той всеки ден пътува и си мисли, че всички шофьори са му приятели. Той си е такъв", посочи Ваня.

Родителите и детето веднага отиват в полицията. Там разказват за случилото се и разбират, че в автобусите няма видеокамери.

"В момента, в който разбрах, че в автобусите няма камери, разбрах, че търся игла в купа сено", коментира тя. Въпреки това, в социалните мрежи майката търси свидетели на случилото, които да ѝ помогнат да открие пътника, посегнал на Митко.

На въпрос каква би могла да е причината да бъде ударено 11-годишното момче, Ваня обясни: "Често шофьорите подминават спирките и Митко не може да слезе, а знае отлично къде трябва да слезе и че баща му го чака. Когато не спрат той вика: “Чичо, спри!”. Момчетата, които са били в рейса с него, са казали, че заради това някакъв мъж от ромски произход го е ударил.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 25 гласа.

Свързани новини