Отидете към основна версия

1 920 3

Пияни шофьори по пътищата на България

  • пиян шофьор-
  • петрич-
  • благоевград-
  • полиция

27-годишен мъж от Разград и 27-годишен водач от Петрич са задържани от полицията

27-годишен мъж от Разград е задържан за 24 часа, след като катастрофира в разделителен остров и остана върху него. Инцидентът се случи рано тази сутрин, съобщават от ОДМВР-Разград.

Движейки се по улица „Странджа”, движещият се с несъобразена скорост автомобил, се удря в островчето на кръстовището с бул. „Априлско въстание” и се заклещва там. Полицейската проверка с дрегер е отчела 2,45 промила алкохол в издишания от водача въздух. Започнато е незабавно производство по чл.343 Б от НК.

Друг 27-годишен водач в нетрезво състояние и без книжка е бил задържан тази сутрин на ГП Е-79 край Благоевград. Мъжът е управлявал спрян от движение автомобил и не се подчинил на полицейско разпореждане.

Пияният водач от с. Михнево, община Петрич е задържан тази сутрин по време на специализирана полицейска операция на КАТ "Пътна полиция", митницата и Гранична полиция.

Полицаят изскочил от патрулната кола и подал сигнал на водача със "стоп"-палка и фенер. Водачът на автомобила обаче не се подчинил на полицейското разпореждане да спре, а включил на втора скорост и продължил по Е-79 към Симитли. Тогава полицаят и колегата му подгонили нарушителя. Той обаче продължил да се движи с висока скорост, криволичейки по пътя и отказвайки да спре.

Едва при пътен възел Симитли служителите на реда успели да изпреварят нарушителя и му преградили пътя. При последвалата проверка полевият тест установил съдържание на алкохол от 1,86 в издишвания въздух.

Проверката в масивите на КАТ установила, че нарушителят няма свидетелство за управление на МПС и че колата е спряна от движение. Освен това 27-годишният водач вече бил санкциониран за управление на МПС след употреба на алкохол.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини