Отидете към основна версия

1 684 5

ГДБОП разби престъпна група за изнудване в София

  • група-
  • изнудвания-
  • гдбоп

Арестувани са шестима участници в престъпната схема – на възраст между 33 и 56 години, всички с предишни криминални регистрации

След близо две години разследване ГДБОП разби организирана престъпна група, занимавала се с изнудване. Това съобщиха от полицията.

Акцията е проведена на 1 октомври, под надзора на Софийска градска прокуратура. През периода на разследване от две години са събрани данни от и за пострадали от престъпната дейност в качеството си на длъжници.

Към момента са разпитани и 22 свидетели, от които 8 пред съдия. В хода на проведените процесуално-следствени действия са извършени претърсвания на 10 адреса, намерени и иззети са множество телефони, компютърни конфигурации, документи и вещи, имащи отношение към воденото разследване.

Арестувани са шестима участници в престъпната схема – на възраст между 33 и 56 години, всички с предишни криминални регистрации.

Групата е подведена под отговорност във връзка с разследвана за извършване на престъпления.

На задържаните е наложен постоянен арест. Един е привлечен в качеството на обвиняем задочно, тъй като към момента не е открит на територията на страната.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.

Свързани новини