4 Октомври, 2024 13:51 1 450 5

ГДБОП разби престъпна група за изнудване в София

  • група-
  • изнудвания-
  • гдбоп

Арестувани са шестима участници в престъпната схема – на възраст между 33 и 56 години, всички с предишни криминални регистрации

ГДБОП разби престъпна група за изнудване в София - 1

След близо две години разследване ГДБОП разби организирана престъпна група, занимавала се с изнудване. Това съобщиха от полицията.

Акцията е проведена на 1 октомври, под надзора на Софийска градска прокуратура. През периода на разследване от две години са събрани данни от и за пострадали от престъпната дейност в качеството си на длъжници.

Към момента са разпитани и 22 свидетели, от които 8 пред съдия. В хода на проведените процесуално-следствени действия са извършени претърсвания на 10 адреса, намерени и иззети са множество телефони, компютърни конфигурации, документи и вещи, имащи отношение към воденото разследване.

Арестувани са шестима участници в престъпната схема – на възраст между 33 и 56 години, всички с предишни криминални регистрации.

Групата е подведена под отговорност във връзка с разследвана за извършване на престъпления.

На задържаните е наложен постоянен арест. Един е привлечен в качеството на обвиняем задочно, тъй като към момента не е открит на територията на страната.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛОШО

    4 3 Отговор
    Да не са хванали на прокопий хората? Ристьо Бойкиев ся от къде ше захлебва?

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Перо

    6 2 Отговор
    Важно е решението на съда, не полицейските действия и “пропуските” в обвинителния акт на прокуратурата!
  • 3 ИВАНОВА

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЛОШО":

    Тези са на еднокнижника от Банкя и Пеевски!
  • 4 замислен

    2 0 Отговор
    В модерно предградие убиха баш-лидера сега са хванали и останалите. Тръгнал да се прави на мъж с бокс и нож а насреща като видели какво иде и го отстреляха.
  • 5 Слави

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЛОШО":

    Никакъв шанс да ги барнат с пръст. Говорим за заложни къщи от най долен ранк тук и патладжани.