Отидете към основна версия

1 917 10

Калин Терзийски представя новия си роман "Слава"

  • калин терзийски-
  • нов роман-
  • слава-
  • созопол

За първи път на 1 септември в Созопол

Снимкa: БГНЕС

Участта на писателя е във фокуса на новия роман на Калин Терзийски „Слава“. Томът ще бъде представен на 9 септември в рамките на Алеята на книгата в София, а няколко дни по-рано - на 1 септември, ще има премиера в Созопол, съобщава авторът.

"Романът призовава славата да не се разглежда като нескромна и алчна, а като победа над безхарактерното присъствие, пише писателката Диана Маркова." По думите ѝ „необлагаемото и недосегаемо за мнозина благо слава“ е плод на много труд и на огромен талант.

„Слава“ е начин Калин Терзийски да ни накара да наострим сетивата си, да облагородим вкуса си. Да оголим нервите и да чуем какво има да ни каже животът. Защото той е сладък, дълъг, славен“, допълва още Маркова.

Калин Терзийски е роден през 1970 г. в София. Завършва Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ (1988) и медицина в Медицинския университет в София (1996). Работи като дърводелец, анкетьор, санитар и медицинска сестра. Специализира психиатрия в Държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски“, Курило (1998–2000). От 1998 г. е колумнист и коментатор в сп. „Biograph“, „Eva“, „Клуб М“, „Егоист“, „Sax“, „Едно“, „АZ“, „Съвременник“, „Жената днес“, в. „Труд“, „24 часа“, „Новинар“, „Монитор“, „Стандарт“, „Галерия“ и сайтовете „OffNews“, „Edna“, „Deutche Welle“ и „Новини Лондон“. Сценарист е на хумористични телевизионни и радиопредавания.

Започва да пише художествена литература през 1997 г. Автор е на стихотворения, романи и разкази. Първата му самостоятелна стихосбирка – „Сол“, излиза през 2008 г., а първият му роман „Алкохол“, написан в съавторство с Деяна Драгоева – през 2010 г. Терзийски е автор още на книгите „Лудост“, „Мислодобив“, „Аз и Бог“, „Любовта на 35-годишната жена“, „Вълнения“, „Любовта на 45-годишния мъж“, „13 парчета от счупеното време“ и др.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини