Last news in Fakti

23 Август, 2023 12:26 1 891 10

Калин Терзийски представя новия си роман "Слава"

  • калин терзийски-
  • нов роман-
  • слава-
  • созопол

За първи път на 1 септември в Созопол

Калин Терзийски представя новия си роман "Слава" - 1
Снимкa: БГНЕС

Участта на писателя е във фокуса на новия роман на Калин Терзийски „Слава“. Томът ще бъде представен на 9 септември в рамките на Алеята на книгата в София, а няколко дни по-рано - на 1 септември, ще има премиера в Созопол, съобщава авторът.

"Романът призовава славата да не се разглежда като нескромна и алчна, а като победа над безхарактерното присъствие, пише писателката Диана Маркова." По думите ѝ „необлагаемото и недосегаемо за мнозина благо слава“ е плод на много труд и на огромен талант.

„Слава“ е начин Калин Терзийски да ни накара да наострим сетивата си, да облагородим вкуса си. Да оголим нервите и да чуем какво има да ни каже животът. Защото той е сладък, дълъг, славен“, допълва още Маркова.

Калин Терзийски е роден през 1970 г. в София. Завършва Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ (1988) и медицина в Медицинския университет в София (1996). Работи като дърводелец, анкетьор, санитар и медицинска сестра. Специализира психиатрия в Държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски“, Курило (1998–2000). От 1998 г. е колумнист и коментатор в сп. „Biograph“, „Eva“, „Клуб М“, „Егоист“, „Sax“, „Едно“, „АZ“, „Съвременник“, „Жената днес“, в. „Труд“, „24 часа“, „Новинар“, „Монитор“, „Стандарт“, „Галерия“ и сайтовете „OffNews“, „Edna“, „Deutche Welle“ и „Новини Лондон“. Сценарист е на хумористични телевизионни и радиопредавания.

Започва да пише художествена литература през 1997 г. Автор е на стихотворения, романи и разкази. Първата му самостоятелна стихосбирка – „Сол“, излиза през 2008 г., а първият му роман „Алкохол“, написан в съавторство с Деяна Драгоева – през 2010 г. Терзийски е автор още на книгите „Лудост“, „Мислодобив“, „Аз и Бог“, „Любовта на 35-годишната жена“, „Вълнения“, „Любовта на 45-годишния мъж“, „13 парчета от счупеното време“ и др.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    11 4 Отговор
    Щях да кажа тоя потен вода не е пил но се сетих.
    Той вода не пие.
  • 2 Гошо

    9 4 Отговор
    Мирише на ракия!
  • 3 Град Симитли

    10 0 Отговор
    Неговата лична борба е от най-трудните.
  • 4 зевзек

    6 2 Отговор
    за един 45 годишен вълненията са минало вече, има само работа, работа, работа
  • 5 Хихихи..

    9 3 Отговор
    Казват че пияндурника пак се завърнал в залата на бутилките и пак се разписал.. Пет цента на ред..
  • 6 Слава на алкохола

    5 2 Отговор
    Слава на дрогата!
  • 7 фен

    7 5 Отговор
    Калинчо може да е пияница и т.н Но е ВЕЛИК писател.Прочетете нещо от него,пък тогава списвайте жлъч.

    Коментиран от #9

  • 8 Пишел бил книги една след друга

    4 1 Отговор
    Кой ти чете "книгите" нечетими. Кой си дава парите за тях? На днешната армия (хиляди) двойкаджии на матурата можеш да си идол, но не и на четящия българин.
  • 9 Послъгваш

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "фен":

    С тези мисли личи, че не си прочел нищо от писача.
  • 10 Хахахаха

    0 0 Отговор
    На тоя пък кой му обръща внимание? Че и слава. За себе си ли пише ,колко е известен? Хахааха. Смешна работа. Горкият. Умря циганката, дето ни хвалеше...