Отидете към основна версия

9 913 16

80-годишен пенсиониран директор спечели $326 милиона на лотария

  • лотария-
  • джакпот-
  • печеливш билет-
  • ню йорк-
  • милиони

Харолд Даймънд забравил, че е купил печелившия билет

Възрастна двойка, която цял живот е била посветена на образованието, спечели 326 милиона долара от американската лотария Мега Милиони. Това е най-големият  джакпот в лотарийната история на Ню Йорк, съобщава телевизионният канал Ей Би Си.

Пенсиониран директор на начално училище в Ню Йорк забравил, че е купил билет.

80-годишният Харолд Даймънд и съпругата му, Карол взеха чек на стойност 130 676 438 долара - размерът на сумата след платените данъци – на същата бензиностанция в Мидълтаун, Ню Йорк, където Даймънд закупил билета си през ноември.

"Жена ми и аз пътувахме до Мидълтаун за вечеря след гласуване в изборния ден, но времето ни накара да преосмислим нашите планове", каза Даймънд, пенсионер от 1995 г., в изявление, разпространено от лотарията.

"Жена ми настоя да спрем на тази бензиностанция и да хапнем докато чакаме времето да се проясни и аз неохотно се съгласих", каза късметлията.

Докато двойката похапвала, г-н Даймънд заявил, че вижда знаци за печалба в лотарията и купил билет. Тогава той още не знаел, че похарчените 10 долара ще го направят мултимилионер.

В деня след тегленето - 4 ноември, той изобщо не се сетил за билета докато на следващия ден не отишъл да играе голф с приятели. "Сложих билета в портфейла си и забравих за него", каза той и допълни: "Отидох да играя голф на следващия ден и момчетата в клуба си говореха за печелившия билет, който някой е купил от бензиностанция на шосе 302 и аз си помислих, чакай малко, аз купих билет там снощи!"

Когато Даймънд видял шестте печеливши числа не могъл да повярва. Сега двойката няма представа какво да прави с толкова много пари. "Просто не мога да си представя, че имам тези пари", каза той. "Много е трудно да се проумее. Ние се чувстваме много благословени".
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини