Last news in Fakti

13 Януари, 2015 09:20 9 903 16

80-годишен пенсиониран директор спечели $326 милиона на лотария

  • лотария-
  • джакпот-
  • печеливш билет-
  • ню йорк-
  • милиони

Харолд Даймънд забравил, че е купил печелившия билет

Възрастна двойка, която цял живот е била посветена на образованието, спечели 326 милиона долара от американската лотария Мега Милиони. Това е най-големият  джакпот в лотарийната история на Ню Йорк, съобщава телевизионният канал Ей Би Си.

Пенсиониран директор на начално училище в Ню Йорк забравил, че е купил билет.

80-годишният Харолд Даймънд и съпругата му, Карол взеха чек на стойност 130 676 438 долара - размерът на сумата след платените данъци – на същата бензиностанция в Мидълтаун, Ню Йорк, където Даймънд закупил билета си през ноември.

"Жена ми и аз пътувахме до Мидълтаун за вечеря след гласуване в изборния ден, но времето ни накара да преосмислим нашите планове", каза Даймънд, пенсионер от 1995 г., в изявление, разпространено от лотарията.

"Жена ми настоя да спрем на тази бензиностанция и да хапнем докато чакаме времето да се проясни и аз неохотно се съгласих", каза късметлията.

Докато двойката похапвала, г-н Даймънд заявил, че вижда знаци за печалба в лотарията и купил билет. Тогава той още не знаел, че похарчените 10 долара ще го направят мултимилионер.

В деня след тегленето - 4 ноември, той изобщо не се сетил за билета докато на следващия ден не отишъл да играе голф с приятели. "Сложих билета в портфейла си и забравих за него", каза той и допълни: "Отидох да играя голф на следващия ден и момчетата в клуба си говореха за печелившия билет, който някой е купил от бензиностанция на шосе 302 и аз си помислих, чакай малко, аз купих билет там снощи!"

Когато Даймънд видял шестте печеливши числа не могъл да повярва. Сега двойката няма представа какво да прави с толкова много пари. "Просто не мога да си представя, че имам тези пари", каза той. "Много е трудно да се проумее. Ние се чувстваме много благословени".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VWandMercedes

    0 0 Отговор
    Каква е тази демагогия бил спечелил 326млн.Трябва да се обявява реалната сума която взима печелившия.Аз по тази логика обявявам награден фонд 100млн но слагам данък 99,9%.
  • 2 смотъни янки

    1 0 Отговор
    е.а.та у данаците то дано не се научат и нашите те хамериканците знаем колко са зле
  • 3 диан

    0 1 Отговор
    ще спечеля аз 326 милиона на 80 години
    и ще кълна до края на дните си
    ще ям ли ще пия ли по жени ли ще ходя
    след 65 не трябва да се пускат фишове
  • 4 хмм

    0 0 Отговор
    Така са данъците в белите страни. В западна европа също достигат до 50% от спечеленото (било то лотария, заплата или други доходи). При нас ако въведат подобно подоходно облагане всички ще минат на минимално осигуряване и всичко ще се дава под масата.
  • 5 dam

    0 1 Отговор
    Абсолютно съм съгласен, че е пълно нещастие да се спечели тази сума на тази въраст. Виж наследниците му, са късметлии :)
  • 6 do 1vi

    0 0 Отговор
    навит съм на 0,01% от 100 милиона ;) Къде да подпиша?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 тикитас

    0 0 Отговор
    Честито, предчувствам, че следващия джакпот на мега милиони ще мой, който иска 1 % от спечеленото нека ми купи билет до щатите :)
  • 9 VWandMercedes

    0 0 Отговор
    О и питаш къде да подпишеш.Ами ще се подпишеш върху 100млн. фиша и ако спечелиш.
  • 10 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор
    ЗА КАКВО МУ СА НА ТЕЗИ ГОДИНИ
  • 11 onq s konq

    1 1 Отговор
    Убеден съм на 100% че удоволствието и удовлетворението които стареца ще иэпита като подари `едни прилични суми на синове,дъщери,внуци и правнуци ще бъдат несравнимо по-силни от това да се чуди эа какво да ги харчи и с какви гъдели да си угоди на млади години.Достатъчно е човек да си представи въэхитените и преливащи от благодарност погледи на членовете на фамилията му как ще стоплят сърцето му,но трябва поне мъничко мисъл эатова!

    Коментиран от #12

  • 12 pacoran

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Da da im dade gotovi pari i da im gleda saira bravo be mnogo si umen shte stanat pianici i narkomani 100% istoriata poznava dosta takiva

    Коментиран от #14

  • 13 странности

    0 1 Отговор
    странно как като си купя билет го плащам с данъка а като спечеля ми вземат пак данък.един път са ти взели че плащаш и втори път като си спечелил.все едно да слагат два пъти данък на едно и също нещо.това не е ли грабеж.да са му честити на човека но ако бях аз щях да съдя държавата за пладнешки обир и вярвайте ми че щяха да се изсипят 100 камери да снимат и най малко половин Америка щеше да застане на моя страна.
  • 14 onq s konq

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "pacoran":

    Понеже парите са доста,имаше эаделени и эа тебе но тъй като има опастност да станеш "пияница и наркоман",ще получиш .......:)
  • 15 йордан иванов

    0 1 Отговор
    На тези години да построи тоалетни за да му пикаят на късмета..
  • 16 гост

    0 0 Отговор
    То това си е реалната сума ( преди данъците ) ,но има условия ако искаш да получиш цялата сума. Ще се цитирам от друг форум " Не са 200 млн данъци ами такива са им правилата на играта. Ако искаш да вземеш всичките пари трябва да е на "разсрочено" за определено време , ако умреш поради някаква причина продължават да ги изплащат на роднини ( деца и там квото имаш ), но ако решиш , че искаш всичките пари на момента се дава някакъв процент от цялата сума. Просто са такива правилата на тяхната лотария , иначе имат и данъци в тях ама не са толкова големи. "