Отидете към основна версия

2 154 4

14-годишна скочи от 4-ия етаж и роди здраво бебе

  • 14-годишна-
  • скочи-
  • роди-
  • здраво-
  • бебе

14-годишна роди здраво бебе, след като скочи от 4-ия етаж на Акушеро - гинекологичния комплекс в Русе.

Екшънът, който станал в понеделник, вдигнал на крак лечебното заведение, за щастие, всичко завършило с „хепи енд“, съобщава RuseNews.

По думите на началника на родилното отделение д-р Георги Хубчев, бременното в деветия месец момиче било настанено в отделението сутринта. По обед обаче невръстната бъдеща майка решила, че може да си тръгне. Вместо по нормалния начин с асансьора обаче, избрала прозореца на четвъртия етаж. За късмет, вместо на паважа, паднала на козирката на втория етаж и се разминала със счупена ръка. 

Бебето, момиченце с тегло 2220 грама, било извадено със спешно секцио. По думите на д-р Хубчев, състоянието му е добро.

Миналата година в русенския АГ комплекс е имало осем невръстни майки под 16 години, каза още д-р Хубчев. Той бе категоричен, че е крайно време се спре с тенденцията деца да раждат деца и да се търси законодателна отговорност и от бащите. 

Според Закона за закрила на детето склоняването към съжителство на дете под 16 г. и живеенето с него на съпружески начала се приема за психическо и сексуално насилие. Тогава би трябвало да се задейства координационният механизъм за жертви на домашно насилие. Случаите излизат наяве, когато младите майки потърсят помощи за раждане и отглеждане на деца или са социално неосигурени. При проверки инспекторите обикновено не откриват риск за живота им.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини