Last news in Fakti

2 Февруари, 2016 16:39 2 150 4

14-годишна скочи от 4-ия етаж и роди здраво бебе

  • 14-годишна-
  • скочи-
  • роди-
  • здраво-
  • бебе

14-годишна роди здраво бебе, след като скочи от 4-ия етаж на Акушеро - гинекологичния комплекс в Русе.

Екшънът, който станал в понеделник, вдигнал на крак лечебното заведение, за щастие, всичко завършило с „хепи енд“, съобщава RuseNews.

По думите на началника на родилното отделение д-р Георги Хубчев, бременното в деветия месец момиче било настанено в отделението сутринта. По обед обаче невръстната бъдеща майка решила, че може да си тръгне. Вместо по нормалния начин с асансьора обаче, избрала прозореца на четвъртия етаж. За късмет, вместо на паважа, паднала на козирката на втория етаж и се разминала със счупена ръка. 

Бебето, момиченце с тегло 2220 грама, било извадено със спешно секцио. По думите на д-р Хубчев, състоянието му е добро.

Миналата година в русенския АГ комплекс е имало осем невръстни майки под 16 години, каза още д-р Хубчев. Той бе категоричен, че е крайно време се спре с тенденцията деца да раждат деца и да се търси законодателна отговорност и от бащите. 

Според Закона за закрила на детето склоняването към съжителство на дете под 16 г. и живеенето с него на съпружески начала се приема за психическо и сексуално насилие. Тогава би трябвало да се задейства координационният механизъм за жертви на домашно насилие. Случаите излизат наяве, когато младите майки потърсят помощи за раждане и отглеждане на деца или са социално неосигурени. При проверки инспекторите обикновено не откриват риск за живота им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пича

    1 0 Отговор
    добре че не е осмия етаж - да са били близнета
  • 2 Мишка

    0 0 Отговор
    Ами то кои раждат на 12-13-14г......м...лки.А бащите са на същите години м......ли или и майките не ги знаят.Та от кой ще търсят отговорност..........от най-добрите избиратели ли...........Невярвам.
  • 3 шшш

    0 0 Отговор
    Циганин и отговорност - това пък какво значи ? това е им работата да раждат-конвеер се казва. Все някой при тях ражда. Няма и 30 години ,а циганка вече е баба на няколко м...ла,но и тя не спира да плоди ...
  • 4 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ЛУДА РАБОТА И КОЕ МУ Е ЩАСТЛИВИЯ КРАЙ
    С ТАКАВА МАЙКА
    ТЯ СИ Е ПЪЛНО КУКУ