Отидете към основна версия

1 791 1

Шведска класика: Бифтек а ла Линдстрьом

  • рецепта-
  • бифтек-
  • телешко-
  • шведско

Това е едно класическо шведско ястие, което за пръв път е сервирано през далечната 1850 г. в хотел "Вит" в гр. Калмар и е наречено на своята авторка Анна Мария Линдстрьом. Между другото това рядко се случва. Обикновено ястията носят имената на известните личности, които са ги похапвали, а не на тези, които са ги измислили. Ето и рецептата за това лесно и ефектно ястие, която предлага сп. "Меню":

Необходими продукти за 4 порции

450 г фино скълцано или мляно телешко месо

4 жълтъка

4 с. л. сметана

1 малък сварен картоф, нарязан на малки кубчета

3 с. л. мариновано или сварено червено цвекло, нарязано на фини кубчета

2 с. л. настърган лук

1 с. л. каперси, или нарязани кисели краставички

бял пипер на вкус

4 с. л. масло за пържене

За гарниране:

пържени картофи

4 яйца на очи

Начин на приготвяне

Смесват се месото с жълтъците, картофите, каперсите, цвеклото и лукът. Прибавя се сметаната.

Оформят се 4 хубави големи кюфтета - бургери. Пържат се от двете страни, докато почервенеят. Не бива да се препържват. Вътре трябва да останат леко розови.

Сервират се с пържени картофи, препечени филийки и яйца.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини