Отидете към основна версия

5 358 0

Лесна питка с кайма и праз

  • питка-
  • кайма-
  • праз
Снимка: Shutterstock

Предлагаме ви рецептата за една по-различна домашна питка, която е толкова сочна, мека и апетитна, че си струва дори да си развалите диетата заради нея или пък да поглезите семейството си. Тази питка с кайма и праз не е никак сложна за измайсторяване, ето как се приготвя:

За тестото

1 пакетче прясна мая

1 и 1/2 с.л. захар

2 ч.л. сол

50 грама вода

1 кг брашно

3 с.л. олио

За плънката:

500 гр кайма

праз лук

олио.

Първо замесвате тестото, след което добре го разточвате.

Правите плънката като запържвате каймата с лука в тиган и после я слагате върху тестото.

Щом поставите плънката върху тестото, навийте внимателно на руло, а после го нарежете на филийки и ги наредете полулегнали в тава, която преди това сте намазнили. Добре е филийките лекичко да се застъпват една друга.

Оставете да втаса и после я поставете да се пече в предварително загрятата фурна, като сте я намазали отгоре с яйце.

Тази питка с кайма и праз лук е истинско кулинарно бижу - красива и вкусна.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини